Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Djokovic már Wimbledonban készül, de csak egy feltétellel indul el a versenyen

Eurosport Magyarország

Frissítve 25/06/2024 - 14:19 GMT+2

Novak Djokovic a Roland Garros alatt átesett egy kisebb műtéten, ami után kérdéses volt, mikor térhet vissza a pályára. A 24-szeres Grand Slam-bajnok felépülése jól halad, már az első füves pályás edzéseket is letudta, és egyelőre minden a tervek szerint halad. Djokovic még így sem biztos benne, hogy elindulhat Wimbledonban, erről csak később hoz döntést.

Wimbledon: Alcaraz - Djokovic - a mérkőzés legjobb pillanatai

Novak Djokovic megérkezett Wimbledonba, és egyre jobbak a kilátásai a visszatérésre.
A hétszeres wimbledoni bajnok mindössze három héttel ezelőtt esett át egy kisebb térdműtéten, miután a Francisco Cerúndolo elleni találkozón sérülést szenvedett. A felépülése egyelőre a tervek szerint halad, a futóedzések után a kemény pályás gyakorlatokra is jól reagált a térde, ezen a héten pedig már Wimbledonban készül.
Az még most sem 100%, hogy elindul a füves Grand Slamen, de jelenleg minden arra utal, hogy a szűk határidő ellenére játékra alkalmas állapotban lesz. A BBC szerint hétfőn két órát edzett füvön, és a térdvédőt leszámítva semmi nem utalt arra, hogy pár héttel ezelőtt még csak mankóval tudott járni.
A 24-szeres Grand Slam-bajnok elárulta, mikor válhat biztossá az indulása.
„Nem azért jöttem ide, hogy lejátsszak néhány fordulót. Ha már tudom, hogy képes vagyok a maximumom vagy a maximum közelében játszani, akkor indulni fogok. Ha nem, akkor viszont megadom a lehetőséget valaki másnak.”
Tényleg csak akkor fogok játszani, ha már biztosan tudom, elég jó állapotban vagyok ahhoz, hogy sokáig jussak a versenyen és a tornagyőzelemért harcolhassak. Ez a feltétele.
Djokovic az argentin Federico Coriával edzett, és két tie-breaket játszottak: az elsőt Djokovic nyerte, a másodikat Coria.
„A rehabilitáció minden nap a helyes irányba tartott, folyamatosan javult pár százalékkal. Ez adja a reményt és ez bátorít, hogy folytassam. Egyelőre fokozatosan haladok. Most még nem adok bele 100%-ot, de abban bízom, hogy néhány napon belül ez is eljön majd.”
Djokoviccsal – sérülés ide vagy oda – a legnagyobb favoritok között kellene számolni, amennyiben elindulna a versenyen, az előző öt alkalommal döntőt játszott az All England Clubban, és a tavalyi kivételével mindet meg is nyerte. 2023-ban egy emlékezetes ötszettes mérkőzést veszített el Carlos Alcaraz ellen.
Csatlakozz az Eurosport Magyarország Viber-csatornájához!
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés