Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Veszélybe került Andy Murray búcsúja, hátsérülése miatt kihagyhatja Wimbledont

Minich Réka

Frissítve 22/06/2024 - 11:31 GMT+2

Andy Murray már korábban bejelentette, hogy ez a szezonja lesz az utolsó, az olimpia után visszavonulna. A brit legenda méltó körülmények között szeretett volna elbúcsúzni, hazai pályán, Wimbledonban is elköszönt volna a közönségtől, de lehet, hogy a teste ezt sem engedi meg számára. A hátsérülése miatt jelenleg az sem biztos, hogy az olimpiára felépül, ahova egyéniben sikerült kvalifikálnia.

Andy Murray

Fotó: Getty Images

Andy Murray újabb sérülést szenvedett, alig másfél hete maradt, hogy felépüljön Wimbledonra.
Nem sokáig tartott az idei év első füves pályás angol tornája a hazaiak kedvence, Andy Murray számára. Az ausztrál Jordan Thompson elleni második fordulóban egy hátsérülés miatt volt kénytelen feladni a meccset, ami komoly aggodalomra adhat okot Wimbledon előtt.
Murray nemrég arról nyilatkozott, hogy a tervei szerint az olimpia lesz az utolsó versenye, nem tartja valószínűnek, hogy elindulna a US Openen. A sérülés után közvetlenül még optimistán nyilatkozott:
„Reménykedjünk, hogy minden rendben lesz néhány nap pihenés és kezelés után. Nem tudom mi lehet a gond, eddig még nem volt hasonló gondom. Egyelőre nem tudom, hogy mi lesz a kezelés és mennyi időt fog igénybe venni a felépülésem.
Furcsa volt az egész, a hátamban éreztem valamit, amitől az egész jobb lábam elvesztette az erőt és a koordinációt. Már a bemelegítésre kiindulva éreztem, hogy valami nem stimmel. A nézők is érzékelték, hogy gondban vagyok, elég furcsa és feszült volt a hangulat a nézőtéren is."
Nem tudtam eldönteni, hogy tudok-e játszani, de utólag egyértelmű, hogy ki se kellett volna állnom a mérkőzésre.
Murray idei éve is tele van sérülésekkel, Miamiban elszakította a bokaszalagjait, egy folyamatosan fennálló hátsérülés pedig a salakos szezonját hátráltatta erősen. Saját elmondása szerint ráadásul ez egy másik sérülés, mint, amivel korábban küzdött, hiszen Párizsban a bal oldalon lépett fel a probléma.
Most elkezdődik a versenyfutás, hogy Wimbledonban pályára tudjon lépni, ahol az egyes mellett párosban testvérével, Jamie-vel állna ki. Most Andy bátyja beszélt öccse legújabb vizsgálati eredményeiről.
„Egy specialistánál járt, most pedig el kell döntenie, hogy milyen kezelést választ. Nem hiszem, hogy jogom lenne belemenni a részletekbe, de annyit mondhatok, hogy több lehetőség is áll előtte.
Természetesen nagyon csalódott, hiszen valószínűleg most léphet utoljára pályára Wimbledonban és az olimpián is, de ez most veszélybe került. Most az a legfontosabb, hogy a helyes döntéseket meghozza.”
picture

Andy Murray

Fotó: Getty Images

A hírek szerint Murray egy beavatkozást fog elvégeztetni a hátán, de egyelőre nem tudni, hogy mennyi idő lehet a felépülése.
A britek számára ráadásul további rossz hírek is érkeztek, hiszen nem csak Sir Andy adta fel sérülés miatt a második fordulóban a tornán, hanem a potenciális párizsi párospartnere, Dan Evans is. Evans a rendkívül csúszós füvön esett el és szenvedett térdsérülést.
„Csak megcsúsztam, ez igazi balszerencse, ami füvön sokszor előfordulhat. Felhős volt az idő, ilyenkor pedig mindig megvan ez a veszély, hogy lesznek vizesebb foltok.
Nem tagadom, aggódom, hogy ott lehetek-e Wimbledonban és Párizsban, de a meccs után kicsit sikerült megnyugodnom. Félek, hogy ki kell hagynom a legfontosabb idei versenyeket, ami rendkívül frusztráló lenne, nehéz lenne megemészteni.”
Arról továbbra sincs hír, hogy Evans mekkora kihagyásra kényszerül.
Forrás: BBC
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés