Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Meglepetésre egy orosz születésű, kazah teniszező nyerte a női tornát Wimbledonban

Eurosport Magyarország

Frissítve 09/07/2022 - 18:15 GMT+2

Elena Rybakina döntő játszmában, szetthátrányból fordítva verte Ons Jabeurt az idei wimbledoni női fináléban, ezzel karrierje első Grand Slam-győzelmének örülhetett. Rybakina Moszkvában született és 2018 óta szerepel kazah színekben. Az idei tornán nem lehetett ott egyetlen orosz és fehérorosz sportoló sem, így még különlegesebb Rybakina sikere.

Elena Rybakina

Fotó: AFP

A kazah Elena Rybakina nyerte a wimbledoni teniszbajnokság női egyes versenyét, mivel a szombati döntőben 3:6, 6:2, 6:2-re legyőzte a tunéziai Ons Jabeurt.
A váratlan szereposztású fináléban két újonc lépett pályára, ugyanis sem a világranglistán második afrikai, sem a 23. kazah nem vívott még Grand Slam-döntőt. A 27 éves Jabeur - aki 2-1-re vezetett kettejük párharcában - magabiztosan kezdett, 3:1-re elhúzott, és 33 perc elteltével szettelőnybe került. A folytatásban a négy évvel fiatalabb Rybakina vette át az irányítást, egyre jobban adogatott, miközben sok bréklabdát harcolt ki, és 1 óra 13 percnél kiegyenlített.
picture

Elena Rybakina Grand Slam-bajnok! - videó

Az utolsó felvonásban Jabeur egyre idegesebben küzdött, brékhátrányba került, majd 2:4-nél ismét elvesztette az adogatását, innen pedig már nem volt visszaút a számára. A fordulatos finálé 1 óra 48 percig tartott.
A pályafutása harmadik tornagyőzelmét begyűjtő Rybakina első Grand Slam-trófeája mellé 2 millió fontot (940 millió forint) kap.
MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés