Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Nadal, Swiatek és Tsitsipas is indul a United Kupán Ausztráliában

Eurosport Magyarország

Publikálva 28/12/2022 - 13:55 GMT+1

Csütörtökön az újonnan életre hívott United Kupával rajtol el a 2023-as nemzetközi teniszidény Ausztráliában.

Rafael Nadal

Fotó: AFP

A jövő vasárnapig tartó vegyes csapatversenyen 15 millió dollárt osztanak szét, a győztesek a pénzdíj mellett 500 világranglistaponttal is gazdagodnak majd a férfi sorozatot szervező ATP és a női versenyeket összefogó WTA rangsorában.
A sztárok közül a spanyoloknál ott lesz a 22-szeres Grand Slam-bajnok Rafael Nadal, a lengyeleknél a világelső Iga Swiatek, a görögöknél a világbajnok Stefanos Tsitsipas, az olaszoknál a wimbledoni döntős Matteo Berrettini, a németeknél az olimpiai és világbajnok Alexander Zverev, a norvégoknál a kétszeres GS-döntős Casper Ruud, az amerikaiaknál pedig Taylor Fritz és Frances Tiafoe.
picture

Alexander Zerev

Fotó: AFP

A februárban a magyarokkal Tatabányán Davis Kupa-selejtezőt vívó francia férfi válogatottat Arthur Rinderknech (44. a világranglistán), Adrian Mannarino (46.), Manuel Guinard (146.) és Edouard Roger-Vasselin (páros 32.) képviseli a United Kupán, ahol a párharcok két női, két férfi és egy vegyes páros meccsből állnak. A körmérkőzéses szakaszt Brisbane-ben, Perth-ben és Sydneyben rendezik, az elődöntőkre és a fináléra Sydneyben kerül sor.
Ami az egyéni küzdelmeket illeti, vasárnap - újévkor - kezdődik az adelaide-i férfi és női torna, majd hétfőn az indiai Púnában férfi, az új-zélandi Aucklandben pedig női verseny indul.
Magyar szempontból a férfiaknál Fucsovics Márton (87.) a jövő heti, canberrai challenger-viadalra nevezett, Piros Zsombor (162.) a noumeai challengeren próbál szerencsét Új-Kaledóniában, a szintén Davis Kupa-válogatott Marozsán Fábián (173.) pedig a thaiföldi Nonthaburiben kezd. A nők részéról Bondár Anna (77.) selejtez Adelaide-ben, mint ahogy várhatóan Udvardy Panna (88.) is, ugyanott Babos Tímea és a vele kétszeres WTA-világbajnok és négyszeres Grand Slam-győztes francia Kristina Mladenovic párosban főtáblás, Gálfi Dalma (83.) pedig Aucklandbe utazott.
picture

Fucsovics Márton

Fotó: AFP

A United Kupa helyszínei és csoportjai:
Perth:
A csoport: Görögország, Belgium, Bulgária
F csoport: Franciaország, Horvátország, Argentína
Sydney:
C csoport: Egyesült Államok, Németország, Csehország
D csoport: Spanyolország, Ausztrália, Nagy-Britannia
Brisbane:
B csoport: Lengyelország, Svájc, Kazahsztán
E csoport: Olaszország, Brazília, Norvégia
Forrás: MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés