Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Gálfi Dalma bravúros játékkal már negyeddöntős

Eurosport Magyarország

Frissítve 31/01/2024 - 15:05 GMT+1

A selejtezőből főtáblára jutott Gálfi Dalma második főtáblás mérkőzésén három szettben legyőzte az ötödik helyen kiemelt kínai Wang Xiyu-t, ezzel bejutott a negyeddöntőbe a thaiföldi Huahinben zajló, 250 ezer dollár (87 millió forint) összdíjazású keménypályás női tenisztornán.

Gálfi Dalma (Forrás: Hungarian Tennis)

Fotó: Other Agency

A világranglistán 137. magyar játékos, aki a nyitókörben a szabadkártyás ausztrál Ajla Tomljanovicot (227.) verte, ezúttal is megnyerte az első játszmát úgy, hogy már az első játékban brékelte ellenfelét, és előnyét végig megtartotta.
A második szettet is jól kezdte a 25 éves Gálfi, 3:1-re vezetett, a nála három esztendővel fiatalabb Vang (63.) azonban innentől kezdve sorozatban öt gémet nyert, ezzel kiegyenlített.
A döntő játszma rendkívül szoros csatát hozott, egy-egy brékkel jutottak el 5:5-ig, az ázsiai rivális azonban megremegett, amikor 6:5-nél a meccsben maradásért kellett szerválnia, így 2 óra 51 perc után Gálfi örülhetett a továbbjutásnak.
A negyeddöntőben az orosz Diana Snajder (108.) vagy a spanyol Paula Badosa (83.) vár rá.
Gálfi párosban az ausztrál Kimberly Birrell az oldalán nevezett Thaiföldön, de a szereplésük nem tartott sokáig, miután szerdán, az első fordulónak számító nyolcaddöntőben döntő rövidítésben alulmaradtak egy görög, orosz duóval szemben.

Eredmény:
egyes, nyolcaddöntő:
Gálfi Dalma - Wang Xiyu (kínai, 5.) 6:4, 3:6, 7:5
később:
páros, nyolcaddöntő:
Valentini Grammatikopulu, Anasztaszija Tyihonova (görög, orosz) - Gálfi, Kimberly Birrell (magyar, ausztrál) 6:2, 4:6, 10-5 - döntő rövidítés
Forrás: MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés