Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Djokovicra csak ráijeszteni tudtak, bejutott a tel-avivi döntőbe

Németh Dániel

Frissítve 01/10/2022 - 22:08 GMT+2

Novak Djokovic bejutott a tel-avivi tenisztorna döntőjébe, miután két szettben legyőzte Roman Safiulint. A szerb teniszező magabiztosan kezdte a meccset, de elsőre nem tudta kiszerválni, és végül a tie-breakben tudta lezárni a meccset. Djokovicnak ez lesz a 127. döntője.

Novak Djokovic

Fotó: AFP

Az első helyen kiemelt Novak Djokovic döntőbe jutott a 949 ezer dollár (380 millió forint) összdíjazású tel-avivi keménypályás férfi tenisztornán.
A szerbek korábbi világelsője a szombati elődöntőben az orosz Roman Safiulin ellen nyert egy sima és egy szoros szettben, 1 óra 36 perces mérkőzésen.
Djokovic az első szettben makulátlanul teniszezett, csupán három pontot veszített adogatóként. Safiulin azonban a második szettben magasabb fokozatra kapcsolt, és 5:4-nél sikerült visszabrékelnie.
„Szerintem elég szoros volt, különösen a második szett. Elragadtak az érzelmek a pályán a másodikban, feszültté váltam, részben az agresszív játéka miatt. Nagyokat szervál, és ha elég ideje van, akkor tenyeressel és fonákkal is stabil tud lenni.”
Tudtam, hogy nagyon erősnek kell maradnom, mert a második szettben jobban fog játszani, így is történt. Amikor a meccsért szerváltam, lejátszott néhány laza pontot, de minden dicséretet megérdemel azért, ahogyan küzdött.
- nyilatkozta Djokovic.
Safiulinnak sikerült tie-breakre menteni a szettet, ott viszont már nem nagyon voltak kérdések, Djokovic 7-3-ra nyert, így szettveszteség nélkül jutott a döntőbe.
picture

Djokovic elsőre nem tudta kiszerválni a meccset, de bejutott a tel-avivi döntőbe

„A rövidítésben kisegített egy kicsit, elrontott pár tenyerest, én viszont stabil voltam, és a megfelelő pillanatban, a megfelelő ütéseket húztam meg. Egy elődöntőben természetesen nehéz ellenfélre számítasz, aki az utolsó ütésig kihívás elé állít, ma épp ez történt.”
Djokovicnak ez már a 127. fináléja lesz az ATP-sorozatban, eddigi mérlege 88 győzelem és 38 vereség. A 21-szeres Grand Slam-bajnok ellenfele Constant Lestienne vagy Marin Čilić lesz.
MTI + ATP
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés