Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Djokovic szerint megvan az új Nagy Hármas; a szerb erősen akar kezdeni Monte-Carlóban

Kálmán Laci

Frissítve 10/04/2023 - 13:53 GMT+2

Hiába nem versenyzett bő egy hónapja, mivel közeleg a Roland Garros, Novak Djokovic erősen akar nyitni Monte-Carlóban. Mivel nem léphetett be az Egyesült Államok területére, ki kellett hagynia Indian Wellst és Miamit, így viszont jó időben el tudott kezdeni készülni a salakos szezonra. Tavaly korán kiesett az első salakos 1000-es tornán, bízik benne, hogy idén nagyot megy majd.

A 10-szeres bajnok Novak Djokovic legzseniálisabb pontjai Melbourne-ből

Novak Djokovic beszélt a fiatalokból formálódó lehetséges új Nagy Hármasról is.
A szerb egy rövid kihagyást követően ismét világelső, így természetesen első kiemeltként vághat neki a szezon első nagy salakos versenyének, Monte-Carlóban.
Djokovic utolsó meccsét Dubajban játszotta, még március elején, ahol az elődöntőben kikapott a későbbi győztes Daniil Medvedevtől. Itt a salakszezon, amelyet erősebben akar kezdeni, mint a korábbi években.
Kérdés, hogy a kényszerű kihagyás okoz-e a játékában rozsdásságot. Mi arra hajlanánk, hogy nem, egész egyszerűen azért, mert mostanára hozzászokhatott ahhoz, hogy hosszabb-rövidebb időre fel kell függesztenie a versenyzést.
Djokovic tisztában van azzal, hogy az erős kezdés kulcsfontosságú. Volt ideje alaposan felkészülni salakon, és úgy tervezi, hogy a formáját szép fokozatosan építgeti majd a torna folyamán. Az elmúlt két évben nem ment neki túl jól Monacóban, olyannyira, hogy tavaly meglepetésre az első körben búcsúzott.
picture

Novak Djoković

Fotó: Eurosport

Ettől függetlenül kétszer, 2013-ban és 2015-ben azért mégiscsak megnyerte a tornát. Mivel sokat készül a Monte-Carlo Country Clubban, úgy érzi, a hazai pálya bizonyos előnyeit élvezheti majd a verseny során.
„Ez egy olyan klub, amelyet elég jól ismerek” – mondta Djokovic. „A topjátékosok közül elég sokan laknak Monacóban, és ők javarészt itt is készülnek. A klub teljesen átalakul a verseny heteire, de nagyszerű érzés a saját ágyadban aludni.”
Noha nem ment neki túl jól itt az elmúlt években, továbbra is nagy rajongója a versenynek.
„A hangulat elképesztő. Miközben maga a klub intim és kicsi, a torna nagy és zajos. Az emberek izgatott szakértelemmel nézik itt a teniszt, és az évtizedek alatt ez a torna fontos része lett a sportág történelmének.”
„A körülmények miatt többet tudtam edzeni salakon, ami mindenképpen pozitív, hisz a salakszezon most indul be igazán. Az elmúlt két évben nem ment itt nekem túl jól, mert nem igazán játszottam jó teniszt. Remélem, az idén jobban kezdem majd a salakszezont, és a torna során meccsről meccsre javul majd a formán.”
picture

Novak Djoković

Fotó: Eurosport

A szerb egy selejtezős ellenfél vagy az amerikai Mackenzie McDonald ellen kezd majd.
„A tapasztalatom, a salakos pályafutásom alapján azt mondom, hogy az első két meccs a legfontosabb a számomra ezen a borításon. Nehéz ugyanis jól kezdeni.”
Az 1000-es tornagyőzelmek tekintetében már most is Djokovic a rekorder, és mivel Rafael Nadal nem indul Monte-Carlóban, nem is nagyon van rá esély, hogy ez megváltozzon. A szerb 38 ilyen szintű trófeát nyert pályafutása során, a spanyol pedig 36-ot. A harmadik helyen egyébként Roger Federer áll 28 1000-es tornagyőzelemmel.
Az elmúlt két évben egyébként Stefanos Tstitsipas győzött Monacóban, ő természetesen arra hajt, hogy zsinórban harmadszor is ő legyen a bajnok a hercegségben.
A fiatalok egyébként is jönnek föl, Nadal távollétében pedig még több esélyt kapnak arra, hogy bizonyítsanak. Fél szemmel pedig már mindenki a Roland Garrost figyeli, és bár Rafát sosem szabad leírni, azért most reális esély látszik a trónfosztásra.
Djokovic arról is beszélt, hogy a fiatalok egyre inkább kulcsszereplővé válnak, egyre inkább számolni kell velük a tornák végjátékában. Sőt, a szerb arra is célzott, hogy talán egy új Nagy Hármas is formálódik a fiatalok legjobbjaiból.
picture

Jannik Sinner és Carlos Alcaraz

Fotó: Getty Images

„Ott van Carlos Alcaraz. Csodálatos dolog a tenisznek, hogy van egy olyan bajnoka, mint ő. És ráadásul még annyira fiatal. Annyira üdítő, hogy kialakulóban van egy újabb nagy rivalizálás közte és Jannik Sinner között. Elképesztő meccseket játszottak Indian Wellsben és Miamiban is.”
„Biztos vagyok benne, hogy ők ketten és Holger Rune lesznek az új generáció vezéregyéniségei. Talán az új Nagy Hármas” – tette hozzá Djokovic mosolyogva.
via eurosport.co.uk
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés