Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

„Nézz tükörbe, haver!” – Medvedev reagált arra, hogy Zverev szerint még ő a sportszerűtlen

Kálmán Laci

Frissítve 15/04/2023 - 13:14 GMT+2

Daniil Medvedev válaszolt arra az Alexander Zverev által megfogalmazott kritikára, miszerint az orosz a mezőny egyik legsportszerűtlenebb játékosa. A német számonkérte riválisán a fair playt, és kiemelte, hogy nagyot csalódott benne sportolóként. Medvedev most reagált, azt mondta, szívesen lerendezné a dolgokat Zverevvel az öltözőben.

Medvedev megmenekült, két meccslabdáról verte Zverevet a negyeddöntőért

Majd hozzátette, a német előbb nézzen tükörbe, utána beszéljen.
Daniil Medvedev azt mondja, Alexander Zverev a saját világában él, és hogy ő egyébként kész arra, hogy megbeszélje a nézeteltérést a némettel az öltözőben.
Zverev az egyik legsportszerűtlenebb játékosnak nevezte Medvedevet, miután döntő szett tie-breakben kikapott tőle a Monte-Carlo Masters nyolcaddöntőjében, csütörtökön.
Érdekes momentum volt a meccsen, hogy a második játszma vége felé, egy elbukott adogatójátékot követően, Medvedev fogta magát, kiszedte a szingli lécet, és a földre dobta azt. Zverev csak mosolygott a dolgon, a mérkőzésvezető Carlos Bernardes pedig úgy döntött, nem figyelmezteti az oroszt, mivel a léc nem tört el.
Aztán a döntő szettben 4:3-as állásnál jött egy újabb extra helyzet. Medvedev a térfélcsere alatt kiment a mosdóba, ami elvileg beleférhet, ha a játékos időben visszaér a pályára. Ez így is történt, azonban az orosz még ivott is, úgyhogy határeset volt a dolog.
Zverev azt mondta, borzasztóan nagyot csalódott Medvedev pályán mutatott viselkedésében. Az orosz természetesen reagált a német kritikáira, miután két szettben kikapott Holger Runétól a negyeddöntőben. Amikor megkapta olasz kollégánktól a Zverev-féle fair play-értekezésre vonatkozó kérdést, az arcán megjelenő komisz mosoly mindent elárult arról, mennyire veszi azt komolyan.
picture

Daniil Medvedev

Fotó: Eurosport

„Először is őszintén úgy gondolom, hogy a touron van 90 játékos, akiket a barátomnak tekinthetek” – mondta Medvedev. „Közülük 50-nel talán nem vagyunk legjobb barátok, de mindenképpen jó a kapcsolatunk.”
„Ezért rendszerint rosszul érzem magam, amikor történik valami a pályán, és mondjuk nem vagyok sportszerű. Tudom ugyanis, hogy néha nem vagyok az.”
„De most vajon azért mondta ezt [Zverev], mert kiszedtem a szingli lécet? Vagy a mosdószünet miatt? Pisilnem kellett. De menjünk sorban, lépésről lépésre. 3-2-nél volt öt breaklabdám, vagy valami ilyesmi, neki azonban sikerült hoznia az adogatását. Gratulálok!”
„Miután kimentem a mosdóba, elbuktam a következő két játékot, ő a mérkőzésért adogathatott, és azt mondja, a mosdószünetem miatt játszott rosszabbul?!”
Medvedev azt is hangsúlyozta, hogy Zverevnek előbb talán magába kellene néznie, és csak utána elkezdeni vádaskodni.
„Sascha a saját világában él” – folytatta Medvedev. „Azóta legalább öten jöttek velem szembe az öltözőben, akik azt mondták, ’gyerünk, Daniil, miért vagy ennyire sportszerűtlen?'” – mondta mosolyogva. „Az olyan esetekre, amikor Sacha veszít, találunk legalább 25 interjút, amelyekben eléggé furcsa dolgokat mond.”
picture

Daniil Medvedev - Alexander Zverev

Fotó: Imago

„Ha azt, hogy nem vagyok sportszerű, olyan srácok mondanák, mint Casper Ruud, Andrey Rublev, esetleg Karen Khachanov vagy Diego Schwartzman, akkor rendben is lenne a dolog.”
„Volt egy ilyen, nevezzük vitának, Diegóval a 2020-as ATP-kupán. Őszintén szólva valószínűleg én voltam a hibás, és ő nyilván nem kedvel úgy engem, mint ezelőtt a meccs előtt. Sajnálom, hogy az olyan játékosok, mint Diego, akik jó fejek és sportszerűek, így éreznek velem kapcsolatban.”
Sascha nem egy ilyen srác. Ő nem Casper, nem Diego, nem Andrey. Amikor ő azt mondja, hogy valaki nem sportszerű, te azt mondod, az igen. Előbb nézz tükörbe, haver!
picture

Daniil Medvedev

Fotó: Getty Images

Medvedev azt is hozzátette, hogy szívesen megbeszélné a dolgot Zverevvel szemtől szemben, ha a német úgy érzi, baja van vele.
„Nem okoz bennem ez csalódást, de ha egyszer úgy dönt, hogy odajön hozzám, hogy megbeszéljük, állok elébe. Elmondja, mi van, én is elmondom, aztán lehet, hogy soha nem beszélünk többé és ellenségek leszünk, de pillanatnyilag ez az egész nem igazán érdekel.”
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés