Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

„Nem akarok nagyképűnek tűnni, de.…” – Zverev azt mondja, megverhette volna Nadalt a Garroson

Gecsei Dina

Frissítve 10/04/2023 - 16:24 GMT+2

Alexander Zverev az Eurosportnak adott exkluzív interjújában azt mondta, a tavalyi Roland Garros elődöntőjében meg tudta volna verni Rafael Nadalt, ha nem sérül meg a második szett végén. A német teniszező beszélt a sérüléséről és a felépüléséről, arról, hogy szerinte miben különbözik Roger Federertől és Nadaltól, és hogy mire számít Monte-Carlóban.

„Nem akarok nagyképűnek tűnni, de.…” – Zverev azt mondja, megverhette volna Nadalt a Garroson

Alexander Zverev exkluzív interjút adott az Eurosportnak, amiben a tavalyi Roland Garroson történtekről is őszintén mesélt. 2023 júniusában a francia nyílt teniszbajnokság elődöntőjében egy súlyos bokasérülés miatt feladni kényszerült a Rafael Nadal elleni meccsét, méghozzá a szuperizgalmas és kőkemény második szett csúcspontján, 6:6-nál. Nadal végül megnyerte a Garrost, a döntőben bántóan simán (6:3, 6:3, 6:0) gázolt át a norvég Casper Ruudon, és emelte magasba a 14. trófeáját Párizsban.
Laura Robson megkérdezte Zverevet, hogy meg tudta volna nyerni a Nadal elleni elődöntőt, ha nem jön az a bizonyos sérülés.
„Valamiért úgy érzem. Nem akarok nagyképűnek tűnni, de igen” – válaszolta.
„Rafa nyilvánvalóan a legjobb játékos, aki valaha ezen a borításon játszott, így azt nyilván nem is lehet tudni, hogy mi lett volna, ha. Sose lehet tudni, mi történhetett volna azon a meccsen, ha nem sérülök meg, el is veszíthettem volna, és ő ugyanúgy megnyerte volna a tornát.”
„Viszont úgy érzem, soha nem játszottam még olyan jól ezen a borításon, mint akkor. Valamiért úgy éreztem, fel tudtam vele venni a versenyt. Rengeteg apróságtól is függhet egy-egy meccs végkimenetele, de akkor úgy éreztem, az lehetett volna számomra a pályafutásom legjobb hete.”
picture

Zverev csúnya bokasérülés miatt feladni kényszerült az elődöntőt

Zverev arról is beszélt egy kicsit, hogy mennyire különbözik, ahogy az egyes játékosok visszatérnek egy-egy sérülés után, azt külön kiemelte, hogy Roger Federer és Rafa Nadal is mennyire máshogy rázódott vissza a normál kerékvágásba, mint a többiek.
„Visszatérnek a sérülésből, és azonnal elkezdenek tornákat nyerni. Nem tudom, hogy csinálják ezt. De már 20 éve így működnek.
Nekem időre volt szükségem, de azt hiszem, az én sérülésem is talán egy kicsit más volt. Két hónapig nem igazán tudtam járni. Újra meg kell tanulnod a mozdulatokat, újra meg kell tanulnod járni, újra meg kell tanulnod futni.
Ezek mind olyan tényezők, amik komoly szerepet játszanak a teniszben, de akkor sem lehet például Rafát hozzám hasonlítani, mert ő visszajön, és elkezd nyerni... És nem az, hogy csak úgy elkezd nyeregetni, hanem 6:0, 6:1, 6:2-re ver meg bárkit.
picture

Rafa Nadal és Alexander Zverev a 2022-es Roland Garroson.

Fotó: Getty Images

Zverev kedden Alexander Bublik ellen lép pályára a monte-carlói torna első fordulójában. A német azt mondja, a legjobb formáját kell hoznia.
„Készen kell állnom" – mondta.
„Azt hiszem, ellene különösen fel kell kötni a gatyát, a legjobb formádat kell hoznod, és felkészülni arra, hogy sokat kell majd futnod.”
Zverev egyébként azt is elmondta, hogy bár mindig kell neki tíz perc, amíg megszokja a salakot, azért ez egy olyan borítás számára, amin elég otthonosan érzi magát, és amin szeret is játszani. Viszont az idei év abból a szempontból teljesen más lesz a számára, hogy ezúttal ki kell zárnia a fejéből a sérülését, és nem szabad hagynia, hogy túlságosan rányomja a bélyegét a játékára a tavalyi eset.
„Úgy érzem, minél több meccset játszom majd salakon, egyre kevésbé fogok erre gondolni, és újra jó móka lesz ezen a borításon játszani. Újra magabiztosan csúszkálhatok, meg ilyenek.”
picture

Alexander Zverev

Fotó: SID

Amikor azt kérdezték tőle, hogy milyen állapotban van a bokája, azt mondta, hogy néhány hónapja már nem fáj neki, de az egy dolog, hogy fájdalommentesen tud játszani, viszont sok más tényező is van, ami befolyásolhatja a jelenlegi formáját, többek között az, hogy elszokott a sorozatos meccsterheléstől, és máshogy mozog, mint a kihagyás előtt.
Bár nevettek a kérdésen, de az is felmerült, hogy már Zverev sem lesz fiatalabb, és a korral is változik az emberek játéka. A német elismerte, hogy persze, ez is benne van, de még mindig csak 25 éves, és „van még előtte néhány jó év”.
„Sosem tudhatod, hogy mi vár rád. Igazából csak bízom benne, hogy vissza tudok térni, és újra játszani tudok. Remélhetőleg, néhány egész jó meccs vár rám itt, Monte-Carlóban.”

A monte-carlói tenisztorna összes mérkőzését élőben, reklámmentesen és visszanézhetően lehet követni az eurosport.hu-n, de az Eurosporton is rengeteg meccset közvetítünk élőben, magyar kommentárral.
Alexander Zverev az előzetes tervek szerint kedden délelőtt kezdi meg a szereplését egyesben a világranglistán 56. kazah Alexander Bublik ellen. A meccs győztese a Roberto Bautista-Agut-Filip Krajinovic mérkőzés győztesével találkozik a következő fordulóban.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés