Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Korábbi döntős ejtette ki a Garrosról Udvardy Pannát

Eurosport Magyarország

Frissítve 27/05/2024 - 20:40 GMT+2

Udvardy Panna kikapott a 20. helyen kiemelt orosz Anastasia Pavlyuchenkovától hétfőn a francia nyílt teniszbajnokság első fordulójában.

Udvardy Panna

Fotó: AFP

A világranglistán 132. magyar játékos a selejtezőben kezdett, és két győzelem után kikapott a szlovák Rebecca Sramkovától. Végül szerencsés vesztesként mégis főtáblára került, ahol balszerencséjére Pavlyuchenkova várt rá, aki 2021-ben döntőt vívott a párizsi salakon. A 32 éves ellenfél 12 trófeája mellett Billie Jean King-kupa-győztesnek és vegyes párosban olimpiai bajnoknak is mondhatja magát, emellett minden Grand Slamen eljutott már a negyeddöntőig.
Első találkozójuk az esős időjárás miatt kétórás csúszással kezdődött el a 12-es pályán, és a 38 perces nyitószett öt brékjéből Pavlyuchenkova jött ki jobban. A folytatásban a moszkvai teniszező négy bréklabdát hárítva húzott el 3:1-re, Udvardy 4:4-nél még utolérte őt, de a vereséget már nem tudta elkerülni. Az összecsapás 1 óra 25 percig tartott.
A magyarok közül egyesben így már csak Marozsán Fábián van versenyben Párizsban, aki a 10. kiemelt bolgár Grigor Dimitrovval találkozik a 64 között. A szintén szerencsés vesztesként főtáblára jutott Gálfi Dalma vasárnap búcsúzott a tornától.
Eredmény, 1. forduló, nők:
Anastasia Pavlyuchenkova (orosz, 20.)-Udvardy Panna 6:3, 6:4
MTI
A Porsche Centrum Budapest jó szórakozást kíván a mérkőzésekhez!
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés