Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

„Büszke vagyok rád!” – Osaka varázslatos tenisszel jelezte, hogy közelít a legjobbja felé

Kálmán Laci

Frissítve 30/05/2024 - 18:13 GMT+2

Naomi Osaka nem volt meggyőző az Iga Świątek elleni meccs elején, és nem játszott jól a végén sem, a kettő között azonban, másfél szetten keresztül olyan csodálatosan teniszezett, hogy arra bárki mind a tíz ujját megnyalhatta. A négyszeres Grand Slam-bajnok japán búcsúzott ugyan a Roland Garros második körében, de jó érzésekkel távozhat Párizsból.

Érett a meglepetés a négyszeres GS-bajnokok meccsén, de a világelső elkerülte a korai búcsút

Naomi Osaka kikapott meccslabdáról a világelső és címvédő Iga Świątektől, mégis győztesnek érezheti magát.
Nem kérdés, szívet szaggató érzés lehet mérkőzéslabdáról veszíteni a világ legjobb salakos teniszezőnője ellen úgy, hogy a kezedben volt a meccs, sőt, egy pontra voltál a győzelemtől.
És főleg úgy, hogy rettenetesen vágysz már egy nagy győzelemre, hogy bebizonyítsd, szülés után visszatérve, édesanyaként is helyed van a világ legjobbjai között. Hogy bebizonyítsd, még mindig számolni kell veled, és hogy még mindig képes vagy arra az ellenállhatatlan teniszre, amivel négy GS-döntődből négyet megnyertél.
Andy Murray méltatta egyszer őt a Twitteren, és mi a skótnak általában hiszünk.
„Üti bárki a világon tisztábban a labdát az alapvonalról, mint Naomi Osaka!?” – írta Murray nem egész másfél évvel ezelőtt.
Osaka idén januárban visszatért édesanyaként a tourra. Egyszer-egyszer megmutatta már, hogy ott van benne az a tenisz, amivel csatlakozhat Świątek, Sabalenka és Rybakina mellé, de az igazán nagy dobás még várat magára. Pontosabban váratott. Egészen szerda estig.
Hisz azt a varázslatos teljesítményt, amit Osaka a pályára tett a világelső ellen, nem lehet nem nagy dobásként jellemezni, dacára annak, hogy a meccset végül elveszítette.

Ez visszatérés volt a javából. A legmenőbb fajtából.

Bár a meccs után érhető módon csalódott volt, és először el is sírta magát, nem sokkal később már ő maga is a pozitívumokról beszélt a sajtótájékoztatón.
picture

Naomi Osaka

Fotó: Getty Images

„Annyira sok jó dolgot tudok ebből a meccsből meríteni” – mondta Osaka. „Nyilván még jobb lett volna, ha nyertem volna, de ez van. Még most is éppen dolgozom fel a történteket, miközben az önök kérdéseire válaszolok.”
Meglepő vagy sem, számára sem volt mindig egyértelmű, hogy vissza tud térni a legszűkebb élmezőnybe.
„Számomra ez mindig egy kérdőjeles dolog volt. emlékszem, miután kikaptam Madridban, arról kérdeztem a csapatomat, hogy mit gondolnak, lesz-e még belőlem újra top 5-ös játékos."
És bár itt sem jutottam negyed- vagy elődöntőbe, mégis úgy érzem, úton vagyok a top 5-be. Számomra ez a legnagyobb pozitívum.
picture

Naomi Osaka

Fotó: Getty Images

Most már senkiben nem lehetnek kétségek, hogy ott van benne az erő, a tűz, nem tűntek el a fantasztikus alapütései, és ott van a kezében a nagyszerű szervája is.
„Boldog vagyok, hogy visszatért” – mondta róla a háromszoros Garros-bajnok Świątek. „A tenisze arra teszi őt hivatottá, hogy a legnagyobb stadionokban játsszon. Megérdemli, hogy itt legyen, csodálatos játéka van.”
Osaka elismerte, hogy a vereség fáj neki, ugyanakkor a játéka színvonala reményt ad, hogy a legjobb teniszével messzire juthat keménypályán a szezon hátralévő részében.
„Sírtam, amikor lejöttem a pályáról. Beugrott, hogy tavaly otthonról néztem őt, miközben vártam a kislányom születését. Az volt az álmom, hogy képes legyek úgy játszani, ahogy ő. És most nem is állok olyan rosszul. Úgyhogy próbálok nem túl kemény lenni magammal. Most azon a borításon játszottam ellene, ami az ő kedvence. Hátha játszunk majd kemény pályán is, és meglátjuk, ott mi történik.”
„Már Ausztráliában is azt mondtam, hogy igazából szeptemberre készülök.”
Tudják, van egy kis könyvem. Ma csak annyit írtam bele, hogy ’büszke vagyok rád.’
Méltán lehet az. Teljes szívéből.

Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés