Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Megszorongatták, de legyőzni nem tudták Casper Ruudöt Párizsban

Rév Dániel

Frissítve 01/06/2023 - 17:27 GMT+2

A tavalyi döntős Casper Ruud bejutott a Roland Garros harmadik fordulójába, miután négy játszmában verte a selejtezős olasz Giulio Zeppierit. Az első két játszmában Ruud uralta a játékot, a harmadiktól azonban Zeppieri nagyon megszorongatta ellenfelét, Ruud győzelméhez az is kellett, hogy ellenfele az utolsó játékokban már alig tudott mozogni.

Két sima, két szoros szett: a tavalyi döntős Ruud is továbbjutott Párizsban

Két játszmáig nagyon simán alakult Casper Ruud és Giulio Zeppieri mérkőzése a Roland Garros második fordulójában. A tavalyi döntős, ezúttal negyedik kiemelt norvég 6:3, 6:2-vel került két játszmás előnybe. A harmadik szettben azonban az olasz balkezes felvette a versenyt Ruuddel, 6:4-gyel szépített, és a negyedik játszmában is nagyon megszorongatta jóval esélyesebb ellenfelét, ám a találkozó hajrájára teljesen elkészült az energiáival, ápolni is kellett, így Ruud 7:5-re megnyerte a negyedik szettet és ezzel a mérkőzést is.
A norvég elsősorban az alapvonal mögül játszott, és 13-ból öt breaklabdáját kihasználva jutott sorozatban ötödik évben a legjobb 32 közé. 28 ki nem kényszerített hibája volt, szemben Zeppieri 51 rontásával.
"Kemény meccs volt. Jól kezdtem, korán elvettem az adogatását, és jól is szerváltam. Ez a szép a három nyert szettre menő meccsekben, egy normális tornán 6:3, 6:2-re nyertem volna, de itt megvan az esélyed, hogy nagyot küzdjél, ahogy ezt ő is tette. Sokkal jobban játszott a harmadik és a negyedik játszmában, és nagyon nehéz dolgom lett.
A végén adogattam a meccsért, és ő is jól játszott, elég fizikálissá vált a mérkőzés. Úgyhogy nagyon örülök neki, hogy nem kellett lejátszani egy ötödik játszmát is, Így több időm van regenerálódni a következő forduló előtt."
A kiváló 2022-es szezonja után Ruud elég hullámzó teljesítményt nyújtott az idei salakszezonban. Ugyan Estorilban megszerezte 10. ATP Tour-trófeáját, de néhány korai búcsú is a nevéhez fűződött. A legutóbbi 1000-es tornán, Rómában már az elődöntőig menetelt, amiből érezhető volt, hogy Párizsban megint számolni kell vele.
Ruud a következő fordulóban a Tirante - Zhang mérkőzés győztesével találkozik.
picture

Két sima, két szoros szett: a tavalyi döntős Ruud is továbbjutott Párizsban

Forrás: ATP Tour
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés