Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Sinner a torontói tornagyőzelmével magabiztosabban várhatja a US Opent

Takács Márton

Publikálva 14/08/2023 - 11:07 GMT+2

National Bank Open - Jannik Sinner megszerezte első ATP Masters 1000-es címét, miután a torontói döntőben 1 óra 30 perc alatt 6:4, 6:1-re győzött Alex de Minaur ellen. Sinner két korábbi Masters-fináléban is alulmaradt, de Torontóban túl erősnek bizonyult ausztrál ellenfelének. A 21 éves olasz önbizalomnövelőnek nevezte sikerét, pláne a US Open előtt.

Jannik Sinner nyerte a torontói tornát

Jannik Sinner legyőzte a torontói torna döntőjében Alex de Minaurt.
Olyan jó érzés
Jannik Sinner elveszítette az előző két Masters 1000-es döntőjét, mindkét alkalommal Miamiban, 2021-ben és idén. Torontóban viszont nem talált legyőzőre, és begyűjtötte első ilyen szintű trófeáját.
Matteo Berrettini, Andy Murray (játék nélkül), Gaël Monfils, Tommy Paul és Alex de Minaur voltak az ellenfelei Kanadában, könnyű útnak egyáltalán nem nevezhető tehát, amin végigment.
"Ez egy igazán jó és nagyszerű pillanat a pályafutásomban. Óriási eredmény, amit megoszthatok a hozzám közel álló emberekkel. A helyes dolgokat tesszük, és nagyon keményen dolgozunk. Ettől jól és erősebbnek érzem magam, és éhes is vagyok arra, hogy még keményebben dolgozzak." – nyilatkozta sikere után Sinner.
Fabio Fognini (Monte-Carlo, 2019) mellé csatlakozva mindössze a ő második olasz Masters 1000-es bajnok a sorozat 1990-es indulása óta. Sinner eddig hat ATP 250-es és egy ATP 500-as bajnoki címet szerzett, most már Masters 1000-es címe is van.
"Éreztem a nyomást, erről nem fogok hazudni" – tette hozzá a 21 éves olasz, aki hétfőn a világranglista 6. helyére jött fel.
"De azt hiszem, nagyon jól kezeltem. Itt minden ellenféllel szemben nehéz játszani. Próbáltam pontról pontra játszani. Mindenkivel tisztelettel bántam a pályán, szóval elégedett vagyok azzal, ahogyan kezeltem a helyzetet." zárta nyilatkozatát Sinner.
picture

Összegyűjtöttük a torontói torna legelképesztőbb pillanatait

A 21 éves teniszező a legfiatalabb bajnok a kanadai Masters 1000-en azóta, hogy az akkor 20 esztendős Alexander Zverev 2017-ben felemelte a trófeát.
Sinner a győzelmével egyúttal 18-4-re javította 2023-as Masters 1000-es mérlegét, miközben a monte-carlói bajnok Andrey Rublev után ő lett a szezon második olyan játékosa, aki idén nyert először ilyen rangos tornát.
A feltörekvő generáció egyik legjobbja így magabiztosabban várhatja az augusztus 28-án kezdődő US Opent.
"Ez egy jó önbizalomnövelő siker, nem? Különösen a US Open előtt. Úgy érzem, hogy az önbizalmam egy kicsit megnő, de az elvárásaim is magasabbak lesznek. Amikor idejöttem, tudtam, hogy nagyon-nagyon jól tudok játszani. Szóval ez, ahogy mondtam, egy nagyszerű eredmény, aztán majd meglátjuk, hogyan megy a jövőben."
picture

Sinner a második tornáját nyerte idén Torontóban

Fotó: AFP

Alex de Minaur még soha nem jutott negyeddöntőbe Masters 1000-es versenyen ezt a hetet megelőzően. Az ausztrál azonban Torontóban nagyot ment, legyőzte a kiemelt Cameron Norrie-t, Taylor Fritzet, Daniil Medvedevet és Alejandro Davidovich Fokinát is.
"Ez egy áttörést jelentő hét volt számomra. Szép hetem volt itt Torontóban. Remek teniszt játszottam, ez volt az első Masters 1000-es döntőm, és vissza fogok térni." - mondta De Minaur.
picture

De Minaur is nagyot ment Torontóban

Fotó: AFP


Minden reggel hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni!
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés