Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Medvedev érzi a nyomást, de nagyon boldog, hogy újra kemény pályán teniszezhet

Németh Dániel

Frissítve 08/08/2023 - 13:14 GMT+2

National Bank Open - Daniil Medvedev a csalódást keltő szezonkezdés után villámgyorsan összeszedte magát, idén már öt tornagyőzelemnél jár. Bár felülmúlta a várakozásait a salakon és a füvön nyújtott teljesítményével, nagyon örül annak, hogy visszatér a kemény pályákra a tour, és úgy érzi, nagyon motivált lesz az észak-amerikai versenyeken. Ezzel persze a nyomás is nagyobb rajta.

Medvedev 4. Masters-trófeáját gyűjtötte be Torontóban - Összefoglaló

Daniil Medvedev számára most következik a szezon legkedvesebb része, de ennek van egy kis árnyoldala is.

Az orosz teniszező mindig is szerette az amerikai kemény pályás versenyeket, nem véletlen, hogy 2019-ben épp az észak-amerikai sorozatban robbant be a világelitbe. Washingtonban és Montrealban döntőt játszott, Cincinnatiben pedig – miután az elődöntőben legyőzte Novak Djokovicot – már ő emelhette magasba a trófeát. A fantasztikus szériát még egy emlékezetes US Opennel is sikerült megkoronázni, amelynek döntőjében öt szettben kapott ki Rafael Nadaltól.
Medvedevnek tavaly nem úgy sikerült az év ezen része, ahogyan azt szerette volna, Montrealban a szerencsétlen sorsolás miatt (Nick Kyrgios volt az ellenfele) már az első meccsén csomagolhatott, Cincinnatiben pedig kikapott az elődöntőben Stefanos Tsitsipastól. Az orosz számára a US Open is viszonylag korán véget ért, miután újfent összehozta a (bal)sors Kyrgiosszal, idén tehát még nagyobb motivációval várja ezeket a versenyeket.
Az előjelek most sokkal pozitívabbak, az orosz ugyanis a salakpályás szezon előtt fantasztikus formában játszott kemény pályán, 2023-ban 29-3-as mérleggel rendelkezik ezen a borításon, és négy tornát is megnyert, többek között Miamiban is ő győzött. Mivel salakon és füvön kevésbé mozog komfortosan, az előző hónapokban némileg kevesebb elvárással várta a versenyeket, mostantól viszont mindenhol a legnagyobb esélyesek között kell számolni vele.
picture

Álomjátékkal jött össze az álomdöntő, Alcaraz simán verte Medvedevet

„Imádom ezeket a versenyeket, és a múltban nagyon jól ment itt a játék. Ez persze jelent egy kis extra nyomást, mivel azt is tudom magamról, hogy jól szeretnék teljesíteni. Ezzel is meg kell tehát birkózni, de megpróbálom majd átvészelni valahogyan. Úgy érzem, sokszor megtettem már ezt a karrierem során, de ez újra és újra elő fog bukkanni. Szóval ezzel is meg kell küzdenünk” magyarázta az orosz teniszező, aki 2021-ben megnyerte a torontói tornát.
„Csodálatos érzés. Imádom ezt a versenyt. Úgy rémlik, hogy már öt évvel ezelőtt is remekül ment itt a játék. Kikaptam Zverevtől, viszont átküzdöttem magam a selejtezőn, legyőztem Felixet. Őrült egy mérkőzés volt, szóval csupa jó emlékem van Torontóból. Igazából ez az első alkalom, amikor huzamosabb időt töltök a városban. Az előző két alkalommal a külvárosban szálltam meg. Játszottam Torontóban, nyertem is Torontóban, városként viszont nem ismertem Torontót.”
Medvedev önbizalmáról sokat elárul, hogy a kemény pályás sikereket követően salakon és füvön is voltak kiemelkedő eredményei. Talán már Indian Wellsben is érződött, hogy a borítás kisebb hatással van a teljesítményére, mint a korábbi években, majd ezt nyomatékosítva tornát nyert Rómában, Wimbledonban pedig az elődöntőig menetelt. A várakozáson felüli teljesítmény ellenére Medvedev örül annak, hogy visszatérhet a kemény pályára, ahol szinte mindig jól érzi magát.
picture

Medvedev 4. Masters-trófeáját gyűjtötte be Torontóban - Összefoglaló

„Nagyon boldog vagyok, mert ez a kedvenc borításom, nagyszerűen érzem magam rajta. Úgy érzem, kiválóan passzol a játékomhoz. Ez még az edzéseken is nyilvánvaló volt. Ez persze semmit sem jelent, így is benne van a vereség. Könnyű elveszíteni egy meccset, elvégre rengeteg játékos van, aki nyerni szeretne. De a kemény pályákat tényleg imádom. A testem szempontjából is ez a legjobb, és ez is egy nagyon fontos szempont.”
Füvön több problémám volt, itt-ott fájdalmaim voltak, valószínűleg néhány rosszul végrehajtott ütés miatt. Kemény pályán viszont zavartalan a mozdulatsor. Boldog vagyok, meglátjuk, mi sül ki ebből.
Nem jártak rosszul azok a nézők, akik kilátogattak az edzésekre, többek között egy Alcaraz-Medvedev meccsbe is belepillanthattak. Az orosz élvezte az edzést, ugyanakkor hozzátette, nem fognak rendszert csinálni belőle. „Nem edzhetünk túl sokszor egymással, mert elődöntőkben és döntőkben szeretnénk találkozni, idén már kettő ilyen meccsünk is volt. Nem szokás a riválisokkal edzeni, persze évente párszor belefér. Remek edzés volt, szerintem mindketten élveztük.”
Biztos vagyok benne, hogy szép eredménnyel zárhatok. Ehhez persze elsőként jól kell teniszeznem.

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés