Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Murray szörnyen érzi magát, hogy sérülés miatt vissza kellett lépnie a folytatástól Torontóban

Takács Márton

Frissítve 12/08/2023 - 17:58 GMT+2

National Bank Open - Andy Murrayt újabb csalódás érte sérülés miatt, miután hasi problémák miatt kénytelen volt visszalépni a torontói tornától. A legjobb 16 között Jannik Sinner ellen kellett volna játszania, de nem tudott kiállni a mérkőzésre, majd gyakorlatilag elnézést kért ezért a közönségtől.

Másfél órás első szett után Murray kiosztott egy 6-0-t Sonegónak

Andy Murray sérülés miatt nem tudott kiállni Jannik Sinner ellen Torontóban, egy rá annyira jellemző nyilatkozatban mondta el, miért.
Has, alko, gyarapí
Ahogy Esterházy Péter írta egyszer.
Andy Murray a hasa miatt nem tudott Kanadában alkotni és gyarapítani, amitől a haza fényre derül.
A hasizomhúzódással bajlódó Murray képtelen volt kiállni az olasz Jannik Sinner elleni nyolcaddöntős meccsére a National Bank Openen. A skótnak Sinnerrel kellett volna megmérkőznie a legjobb 16 között Torontóban, de úgy döntött, hogy visszalép a versenytől.
Murray így nyilatkozott a helyzetéről:
"Tavaly a Wimbledon előtti stuttgarti tornán volt egy nagyon hasonló problémám, ami miatt ki kellett hagynom Queen's Clubot, és így tudtam csak játszani Wimbledonban.
Körülbelül 10-12 napba telt, mire újra jól éreztem magam. Ez nem olyan rossz, mint az volt, de nyilvánvalóan megvan az a veszélye, hogy ha így versenyez és játszik az ember, csak ront az állapotán.
Szóval, meg kell néznem, hogyan alakul a sérülésem az elkövetkező napokban, és remélhetőleg néhány napon belül jobban fogom érezni magam. Nagyon sajnálom!"

Murray a meccsről való visszalépése után a közönséghez is szólt, elmondta, hogy úgy érzi, cserbenhagyta őket.
"Ritkán kerültem ilyen helyzetbe a pályafutásom során, és szörnyen érzem magam" - mondta.
A kanadai 1000-es torna háromszoros győztese az első körben Lorenzo Sonegót ütötte le a pályáról (7:6(3), 6:0), majd a második fordulóban 7:6(2), 3:6, 7:5-re győzött az ausztrál Max Purcell ellen, és ezzel készítette elő a Sinner elleni partiját, amit nem tudott lejátszani.
Murray a tőle megszokott szívóssággal és elszántsággal állt fel 2:4-es hátrányból a harmadik szettben, hogy 7:5-te fordítson, és kiejtse a világranglista 78. helyezettjét.
picture

Murray itt még a pályán

Fotó: AFP

A korábbi világelsőnek azonban egy ismerős sérülés lett a veszte, így a US Openre való felkészülésén csorba esett. A 36 éves játékos a 40. helyen áll a ranglistán, visszalépésével pozícióján sem tud javítani egy darabig.
Sinner azóta ment még egy kört, a negyeddöntőben Gaël Monfilst búcsúztatta 6:4, 4:6, 6:3 arányban. A legjobb négy között azzal a Tommy Paullal fog találkozni, aki a világelső Carlos Alcarazt ejtette ki.
Amennyiben a Murray által felidézett tavalyi esetéből indulunk ki, akkor körülbelül két hét kieséssel kell számolnia most is. Ha így lesz, akkor ki kell hagynia a US Open felvezető tornái közül Cincinnatit és Winston-Salemet is.
Több rangos verseny pedig már nem is lesz az augusztus 28-án kezdődő New York-i major előtt.
picture

Murray civilben a torontói pályán

Fotó: AFP

Így viszont megint úgy járhat, mint Wimbledonban, ahol nem kiemeltként már a második fordulóban összefutott egy nagyágyúval. Londonban Stefanos Tsitsipas ellen nyerései esélyei is voltak, végül öt játszmában a görög nyerte a pazar partit.
A skót terminátor 2012-ben US Open-bajnok lett, azóta háromszor is a negyeddöntőig menetelt (2013, 2014, 2016), azóta tavaly produkálta a legjobb ottani eredményét a harmadik kanyarba jutásával.
Mennyire megnéznénk egy hasonlóan jó szereplést tőle, mint amilyet az év elején az Ausztrál Openen is produkált!
via eurosport.co.uk

Minden reggel hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni!
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés