Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

“Szuper, hogy alvásidőben volt a meccsem” – Caroline Wozniacki győztes visszatérése Montréalban

Nánási Antal

Frissítve 09/08/2023 - 13:17 GMT+2

Győzelemmel tért vissza a profi tenisz világába Montréalban Caroline Wozniacki. A 2018-ban Ausztrál Opent nyerő korábbi világelső dán közel négy évet hagyott ki, néhány hónapja azonban bejelentette, visszatér a WTA Tourra.

Caroline Wozniacki

Fotó: AFP

Nem tudta mit várjon magától, de megtette azt, amire sokan számítottak tőle: Caroline Wozniacki visszatért!
Caroline Wozniacki mindig is egy szurkoló-közeli, könnyed és nagyon szerethető tagja volt a WTA Tournak. A dán játékos életútjával sokan tudtak azonosulni, óriási akaratereje sokakra motiválólag hatott, lelkesedése szinte a tv-képernyőn keresztül is átragadt a nézőkre.
Világelsőként gyakorlatilag az egész világ azért szurkolt neki, hogy meg tudja szerezni azt a hőn áhított Grand Slam-győzelmet, ami hiányzott a pályafutásából. Mindez 2018-ban Ausztráliában sikerült is neki, így gyakorlatilag mindent elért, amit csak lehetett és amit szeretett volna.
picture

Caroline Wozniacki

Fotó: AFP

Két évvel később ugyancsak Ausztráliában búcsúzott el a tenisztől, azóta két gyermek édesanyja lett, a tenisz pedig tévés szakkommentátorként továbbra is az életének része maradt. Bő egy hónapja azonban bejelentette, érez még magában erőt ahhoz, hogy újra a pályán bizonyítson, ezért visszatér a profi teniszhez.
A visszatérésre kedd este Montréalban került sor, a tornát 2010-ben megnyerő dán ugyanis egy szabadkártyának köszönhetően itt játszott először tétmérkőzést pályafutása második szakaszának nyitányaként. Az eredmény pedig az ő szempontjából nem is alakulhatott volna jobban.
Ellenfele a selejtezőből érkező ausztrál Kimberly Birrell volt, aki rögtön Wozniacki első adogatójátékában brékelt, ezzel azonban nagyjából el is lőtte az összes puskaporát. A dán ugyanis gyakorlatilag úgy játszott, mintha legutóbb nem 1293 napja teniszezett volna hivatalos mérkőzésen, hanem mondjuk múlt héten, Washingtonban.
A mérkőzésen könnyedén érte be a labdákat, tenyeresei rendre betaláltak, és láthattuk azt a brutális erejű fonákot is, ami fénykorában az egyik védjegyének számított. A másfél órás mérkőzésen Wozniacki 13 nyerőt ütött, az ellenfél második szerváinak kétharmadából pontot csinált, és összesen hatszor vette el Birrell adogatását. Közel négy év kihagyás után nem is rossz teljesítmény.
“Nagyon jó érzés visszatérni. Több mint három évnyi kihagyás után ez volt az első meccsem, éreztem is, hogy egy kicsit rozsdás vagyok.” – kezdte értékelését a mérkőzést követően a boldog győztes.
A dán játékos a nap első mérkőzését játszotta a centerpályán, a találkozó helyi idő szerint 12:30-kor kezdődött. Egy top teniszező ritkán játszik ennyire korai időpontban, kicsit talán érthetetlen is volt, hogy a szervezők, akik jókora kampányt kanyarítottak a dán visszatérése köré, miért nem az esti programra időzítették Wozniacki visszatérő találkozóját.
A kanadai versenyen karrierje során tizenkettedik alkalommal szereplő dán teniszező azonban csípőből megeresztett válasszal azonnal megtalálta a jót abban, hogy ennyire korán kezdett és hamar sikerült is végeznie.
“Ránéztem az órára, és amikor láttam, hogy mennyi az idő, rájöttem, hogy a gyerekeim most még a délutáni alvásukat töltik. Most vár rám egy kis meccs utáni kezelés, aztán eszem valamit, és már megyek is hozzájuk. Igazából ez a jó oldala annak, hogy ilyen korán játszottam, mert így a teljes délutánt velük tudom tölteni.”
A családanyaként láthatóan más prioritásokkal élő Wozniacki azért természetesen igyekezett egy kicsit szakmailag is értékelni a teljesítményét.
“Őszintén szólva nem igazán tudtam, hogy mit várhatok ettől a mérkőzéstől. Rengeteg minden kavargott a fejemben, de őszintén szólva fogalmam sem volt arról, hogy mit és hogyan fogok játszani, mert irtó régen volt utoljára tétmeccsem.
Fontos volt, hogy ura legyek az érzéseimnek, ne törjek össze egy hiba után és ne örüljek túlzottan egy jó megmozdulást követően.
Mindent figyelembe véve boldog vagyok azzal, ahogyan ma játszottam, egyáltalán nem volt ugyanis könnyű mérkőzés.”
A sikeres visszatérés után Wozniacki készülhet a második fordulóra, ahol ellenfele a kilencedik kiemelt, egyben friss Wimbledoni bajnok Marketa Vondrousova lesz. A visszatérő dán teniszező mérkőzését követően a következő ellenfeléről is ejtett néhány szót:
“Marketa hihetetlenül jól játszott Wimbledonban. Meg tudott oldani néhány igazán nehéz helyzetet és higgadt tudott maradni a döntőben. Balkezesként nyilvánvalóan kemény ellenfél, hiszen soha nem könnyű egy balkezessel játszani, a labda folyton a másik irányban jön vissza ahhoz képest, mint amire számítanék.
Úgy fogok kimenni, hogy jól akarom magam érezni a pályán, aztán meglátjuk, mire megyek vele. Nincs veszítenivalóm.”
Forrás: Tennis.com
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés