Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Úgy fest, Andy Murray nem a saját feltételei szerint lesz kénytelen visszavonulni

Takács Márton

Frissítve 28/03/2024 - 17:16 GMT+1

Miami Open - Alig több mint három hónap van hátra Wimbledonig, és Andy Murray visszatérése a pályára egyre valószínűtlenebbnek tűnik, miután vasárnap a Tomáš Macháč elleni vereség során elszakadt a bokaszalagja. Martina Navratilova, a Sky Sports szakértője, Annabel Croft és Murray egykori edzője, Jamie Delgado is elmondta véleményét Sir Andy helyzetéről.

Murray remek játékkal győzte le korábbi top 10-es ellenfelét Indian Wellsben

Andy Murray helyzetéről többek között Martina Navratilova is elmondta a véleményét.
Az idő nem Murray oldalán áll
Ezt Martina Navratilova mondta a Sky Sports Tennis című műsorban.
"Előfordult, hogy csúnyán kificamodott a bokám, de szalagszakadást még nem szenvedtem. Eltart egy darabig a rehabilitáció. Nem tudom, hogyan lehet elég jól felépülni ahhoz, hogy stabilnak érezzük magunkat, és ne sérüljenek meg más testrészek, és hogy újra jó formába kerüljünk.
Ez tragikus, mert Murray annyi mindenen ment keresztül. A legjobbakat kívánom neki, de nem néz ki jól a dolog.” – tette hozzá Navratilova.
picture

Murray nagyon bekezdett, de Rublev tenyeresei meghozták a sikert Indian Wellsben

Vasárnap Floridában rövid ideig úgy tűnt, hogy Andy Murray bejuthat az 1000-es miami torna negyedik fordulójába, mivel az első szettet megnyerte Tomáš Macháč ellen. Azonban bokaproblémája miatt kezelésre szorult, végül három nagyon szoros játszmában vereséget szenvedett, és azóta a skót elárulta, hogy komoly bokaproblémája van, ami miatt hosszabb időre kieshet.
Pont akkor, amikor remek formába lendült, valószínűleg karrierje utolsó szezonjában. Ami lehet, hogy rövidebb lesz, mint tervezte.
Murray legutóbbi sérülése alig két hónappal a május végén és június elején megrendezendő Roland Garros, valamint három hónappal a júliusi Wimbledon előtt következett be.
picture

Még nem tudni, Andy Murray mikor térhet vissza a tornákra

Fotó: AFP

"Épp most kezd felpörögni a tenisze. Megverte Matteo Berrettinit és Tomas Etcheverryt, akitől az év elején kikapott, és a tenisze kezdett igazán félelmetesnek tűnni, mielőtt Macháč legyőzte. De ez egy nagyon fájdalmas helyzet számára” - nyilatkozta a Sky Sportsnak a csatorna szakértője, Annabel Croft.
"Utalt arra, hogy lehet, a nyár után már nem fog játszani, szóval el tudom képzelni, hogy fejben már kidolgozta, hogy mikor szeretné befejezni a pályafutását, de ez nem az ő feltételei szerint fog történni potenciálisan.
Nem érdemli meg a történteket azért, amin keresztülment, és mindazért, aminek kitette magát, hogy tovább játsszon, megpróbáljon szórakoztatni és az utolsó cseppet is kipréselni a teniszkarrierjéből.” – egészítette ki véleményét Croft.
A párizsi olimpia a tervek szerint július 24-én kezdődik, a közvetlen részvételi jogot a világranglista első 56 helyezettje június 10-én kapja meg.
picture

Murray simán kapott ki az ötödik kiemelttől Dubajban - videó

"Meglepett, hogy milyen jól játszott. Nehéz volt, mert úgy éreztem, hogy az elmúlt hetekben Dubajtól kezdve összeszedte a játékát és az önbizalmát” - mondta Murray korábbi edzője, Jamie Delgado.
2016-tól dolgozott Murray edzőjeként, az ő irányításával jutott el a skót abban az évben a wimbledoni címig, meg a világbajnoki döntőig, és az év végi első helyezésig.
"A nagyobb pontokat jobban játszotta, és szerintem azt a meccset megnyerhette volna Macháč ellen. Nem tudok túl sokat a sérüléséről, de nehéz hetek várnak rá, remélem, hogy összeszedi magát!
Nem gondoltam, hogy addig megemlíti a visszavonulást, amíg nem érzi úgy, hogy eljött az ideje, de drukkolok, hogy a füvön is jó legyen, mert hiszem, hogy a füves pályán nagyon sok ilyen srácot meg tud verni a képességeivel, és remélhetőleg egy jó sorozatot tud majd csinálni. Jól nyes, és a mozgása valószínűleg jobb, mint bárki másé.”

Csatlakozz az Eurosport magyar nyelvű Viber-csatornájához a legfrissebb sporthírekért, a legmenőbb videókért, játékokért és érdekességekért!
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés