Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Sakkari több, mint 4 év után nyert újra tornát, megvan az első WTA 1000-es győzelme

Minich Réka

Frissítve 24/09/2023 - 13:08 GMT+2

Alig több, mint egy hónapja a US Open első körében esett ki a görög lány, ami után sírva nyilatkozott arról, hogy talán az lenne most a legjobb számára, ha egy kis szünetet tartana. Nem csoda, hogy kiakadt, hiszen idén háromszor is az első meccsen kapott ki a Grand Slameken, ráadásul még mindig a 2019-es marokkói volt az egyetlen tornagyőzelme. Egészen szombatig.

Maria Sakkari kisses the trophy after winning the Guadalajara Open Akron 2023 presented by Santander as part of the Hologic WTA Tour at Complejo Panamericano de Tenis on September 23, 2023 in Zapopan, Mexico

Fotó: Getty Images

Csodálatos héten van túl Maria Sakkari, aki szettveszteség nélkül nyert Guadalajarában, ezzel pedig több, mint 4 év után nyert újra tornát.
Maria Sakkari harmadjára jutott el WTA 1000-es torna döntőjéig, ahol végre megtört az átok és nyerni tudott. Egy éve már játszhatott itt a döntőben, de akkor kikapott Jessica Pegulától. Idén könnyebb dolga volt, hiszen az amerikai Caroline Dolehide nem kiemeltként jutott el a torna végéig.
Ennek ellenére kimondhatjuk, hogy Sakkarinak most elsősorban saját magát kellett legyőznie, hiszen a döntőkben 1-7-es mérleggel rendelkezett, ráadásul idén borzasztóan sikerültek számára a Grand Slamek is. Sorozatban háromszor is az első kör jelentette a végállomást számára, a US Open után a sajtótájékoztatón nem is bírta, sírva beszélt az évéről:
Csak szenvedek a pályán, nem tudom mit csináljak. Talán az lenne a legjobb, ha most tartanék egy kis szünetet.
Szerencsére végül nem így döntött, hanem kitartott, ami hamar meghozta az eredményét. Guadalajarában 5 meccset kellett nyernie, amiket szettveszteség nélkül hozott le, ráadásul a szoros pillanatokban is bizonyította a mentális erejét. A döntőben 4-szer vette el ellenfele adogatását és több, mint kétszer annyi nyerőt is ütött, mint Dolehide.
A döntő után a pályán elsősorban edzőjének és családjának köszönte meg a támogatást és kitartást:
„Elképesztő, szavaim is alig vannak most. Négy és fél éve nyertem az első tornámat és most a másodikat. Ennyi idő alatt nagyon sok negatív gondolatom volt, amiket nehéz volt legyőzni, de büszke vagyok magamra, hogy sikerült.
Ezt a győzelmet a nagyszüleimnek ajánlom, a nagypapám tavaly halt meg, a nagyim pedig otthon néz a tévén keresztül.”
Sakkari arról is mesélt a mérkőzés után, hogy min ment keresztül azóta, hogy a US Openen a mélypontra került.
„Nem tudtam, hogy ennyien látták azt az interjút, de utána sokan kerestek meg, hogy biztassanak. El sem tudom mondani, hogy mennyi szeretet és támogatást kaptam, hiszek benne, hogy sok rendes ember van körülöttünk, akik azért szurkolnak, hogy mások kemény munkája is kifizetődjön.
Elképesztően hálás vagyok a többi játékosnak, akik ellen játszom, hogy bíztak bennem, ezért nem adtam végül fel.
Büszke vagyok magamra. Azok után, amit a US Openen átéltem tényleg pihenni akartam, de most hamar megtaláltam újra az örömöt a játékban. Nagy győzelem ez a mai, a legnagyobb győzelmem, sokat jelent számomra, de mindenek felett csak őszintén boldog vagyok.”
Sakkari számára nem csak karrierje legnagyobb trófeáját jelenti ez a győzelem, hanem azt is, hogy a világranglistán is előreléphet, hétfőtől a 6. helyen áll majd, ráadásul arra is megmaradt az esélye, hogy év végén ott legyen a mexikói WTA döntőben.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés