Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Marozsán Fábián: "Úgy éreztem, minden lehetőségem megvan, mégsem tudok élni vele"

Eurosport Magyarország

Publikálva 17/10/2023 - 20:47 GMT+2

Nem volt könnyű Marozsán Fábiánnak pályára lépni Antwerpenben, hiszen múlt hét pénteken, Sanghajból hazaérkezve még úgy váltak el edzőjével, Balázs Györggyel egymástól, hogy néhány nap pihenőt követően, ezen a héten Budapesten készülnek a bázeli ATP 500-as tornára.

Marozsán Fábián

Fotó: Getty Images

Ehhez képest szombaton kiderült: meglepetésre felcsúszott a főtáblára a belga 250-es viadalon, így vasárnap este ismét útnak indultak. A hétfő óta világranglista-65. teniszező kedden délután lépett pályára az első fordulóban a nyolcadik kiemelt perui Juan Pablo Varillas ellen, s végül szoros csatában 7:6, 6:4-el búcsúzott.
„Kicsit kapkodós volt az indulás, nem volt ideális, de a helyszínen, az első edzések után úgy éreztem, jó formában vagyok. Ráadásul a sorsolás is kedvező volt, kemény pályán Varillas verhető ellenfél. Jól is kezdtem, feküdt a tenisze, könnyen letámadtam, azt játszottam ellene, amit akartam, mégsem tudtam igazán kihasználni a lehetőségeimet, és hiába voltam brékelőnyben az első szettben, sőt, volt hat szettlabdám is, megfordította a játszmát” – mondta a mérkőzés után Marozsán Fábián.
A szünet után ismét magára talált, és 1:1-nél megint elvette ellenfele adogatását, ám ezúttal sem sikerült megtartania az előnyét.
„Ugyanolyan motivált voltam, mint a meccs elején, bennem volt, hogy így is leütöm a pályáról, megvolt a brék, és 4:2-nél egy nagyon hosszú gémben növelhettem volna az előnyömet, de elbuktam az újabb bréklabdámat, és ez mentálisan sajnos megtört. Úgy éreztem, minden lehetőségem megvan, mégsem tudok élni vele, pedig én voltam az esélyesebb, még úgy is, hogy ő volt kiemelt – fogalmazott a 24 éves magyar játékos. – Nagyon sokszor volt egyébként pechem, a labdái elcsípték a vonal legszélét, a necces ütései átcsorogtak a hálón, de ez egy nyerhető első körös mérkőzés lett volna.”
Bár némileg csalódott a vereség miatt Marozsán Fábián, az összképet tekintve úgy látja, nincs oka a szomorúságra.
„Persze fáj, ideges vagyok, amiért így alakult a keddi mérkőzés, de nem szabad leragadni itt, hiszen ez egy plusz verseny volt, amire nem is számítottunk. Megpróbáltuk kihasználni, de ez most így alakult. Négy hét utazás van a hátam mögött, nyilván nem vagyok kipihent sem, még a jet laget is érzem Sanghaj után. És ha valaki azt mondja nekem év elején, hogy ősszel már alanyi jogon főtáblás leszek ATP-tornákon, biztosan aláírom” – tette hozzá.
Marozsán, aki a mérkőzés után indult vissza Budapestre, jelenleg a hetedik tartalék a bázeli és a bécsi ATP 500-as torna selejtezőjére is, amelyekre még a 92. világranglista-helyezésével nevezett.
Edzőjével, Balázs Györggyel úgy vélik, a svájci tornára van nagyobb esélye bekerülni – amennyiben így lesz, pénteken utaznak is tovább.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés