Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Tsitsipas, Rune vagy Ruud Magyarországon? - Nehéz ellenfelet is kaphatnak Fucsovicsék

Eurosport Magyarország

Frissítve 07/02/2024 - 13:57 GMT+1

Nehéz ellenfelek várhatnak az osztályozó csütörtöki sorsolásán a magyar férfi teniszválogatottra, amely a múlt héten alulmaradt a németekkel szemben a tatabányai selejtezőben.

A Marozsán-Valkusz páros Tatabányán (Fotó: MTI/Bodnár Boglárka)

Fotó: MTI

Nagy Zoltán kapitány együttese 3-2-re kikapott az olimpiai és világbajnok Alexander Zverevet nélkülöző riválisától hazai pályán.
Ez azt jelenti, hogy a háromszoros Davis Kupa-győztes németek továbbjutottak a DK-finálé 16 csapatos csoportkörébe, a vesztes magyar együttes pedig osztályozót vív szeptemberben.
A szövetség tájékoztatása szerint a sorsoláson Magyarország ezúttal a 12 kiemelt között szerepel, és a 12 nem kiemelt közül kap ellenfelet. Ezek között lehet a top 100-as Taro Daniellel és Yoshihito Nishiokával felálló Japán, a világbajnok és Grand Slam-döntős Stefanos Tsitsipasra építő Görögország, a Holger Rune révén szintén top 10-es játékossal büszkélkedő Dánia, a 8. helyen álló Hubert Hurkacz vezette Lengyelország, vagy a három GS-döntőt vívott Casper Ruud fémjelezte Norvégia.
A görögökkel, a dánokkal, a norvégokkal itthon játszana a magyar csapat, utaznia kellene ugyanakkor Peruba, Indiába, Tajvanra vagy Lengyelországba is.
A magyarok tavaly szeptemberben 4-0-ra verték Törökországot a keszthelyi osztályozón, így Tatabányán sorozatban ötödször selejtezhettek a fináléba jutásért. Ezekből egyszer, 2018-ban jött össze a világdöntő.

Az osztályozó kiemelt csapatai:
MAGYARORSZÁG, Szerbia, Horvátország, Svédország, Kazahsztán, Koreai Köztársaság, Svájc, Portugália, Ausztria, Bosznia-Hercegovina, Izrael, Kolumbia
A nem kiemelt csapatok:
Tajvan, Dánia, Egyiptom, Görögország, India, Japán, Litvánia, Norvégia, Peru, Lengyelország, Törökország, Ukrajna
Forrás: MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés