Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Gálfi Dalma kikapott, előnyben a törökök a Billie Jean King-kupán

Eurosport Magyarország

Publikálva 12/04/2023 - 11:40 GMT+2

Gálfi Dalma két játszmában kikapott, így az első egyes után a házigazda törökök vezetnek a párharcban a Billie Jean King-kupa euro-afrikai zónájának I-es csoportjában.

Gálfi Dalma (fotó: Hungarian Tennis)

Fotó: facebook

Billie Jean King-kupa - Gálfi kikapott, előnyben a törökök

A szerdai játéknap első mérkőzésén a szövetség közleménye szerint a világranglistán 95. magyar teniszező 6:3, 6:4 arányban szenvedett vereséget a rangsorban 242. Zeynep Sönmeztől.
A párharc második mérkőzésén Bondár Anna (87.) Ipek Öz (235.) ellen lép pályára, ezt követően pedig párosban Jani Réka és Tóth Amarissa a Berfu Cengiz, Ipek Öz duóval méri össze erejét a salakpályás viadalon.
A szombatig tartó tornán Palágyi Miklós kapitány együttese - amely kedden az egyiptomiak legyőzésével rajtolt - még a lettekkel és a hollandokkal csap majd össze - érdekesség, hogy a csoportban csak a magyar válogatott büszkélkedhet top 100-as teniszezővel.
A két csoportgyőztes automatikusan továbbjut - de a pozíciók meghatározása végett megmérkőznek egymással a zárónapon -, a két csoportmásodik pedig rájátszást vív a harmadik továbbjutó helyért.
A magyarok a tavalyi csoportküzdelmekben mind az öt párharcukat megnyerték, majd a novemberi rájátszásban 3-0-ra kikaptak a románoktól Nagyváradon, így nem jutottak tovább a BJK-kupa döntőjének selejtezőjébe.
Eredmény - A csoport, 2. forduló:
  • Törökország-Magyarország 1-0 - állás az első egyes után
MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés