Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Bondár Anna óriási fordításával egyenlítettek a magyarok

Eurosport Magyarország

Frissítve 12/04/2023 - 14:59 GMT+2

Bondár Annak óriási fordításával egyenlített a magyar csapat a törökök elleni párharcban a Billie Jean King-kupa euro-afrikai zónájának I-es csoportjában.

Bondár Anna (fotó: Bondár Anna)

Fotó: facebook

A szerdai második egyes mérkőzésen a szövetség beszámolója szerint a világranglistán 87. magyar játékos a döntő szettben 5:1-es hátrányból fordítva nyert a rangsorban 235. Ipek Öz felett.
A párharcot így a páros dönti majd el, amelyben végül Jani Réka és Tóth Amarissa helyett Bondár Anna és Gálfi Dalma játszik.
A szombatig tartó tornán Palágyi Miklós kapitány együttese, amely kedden az egyiptomiak legyőzésével rajtolt, még a lettekkel és a hollandokkal csap majd össze. Érdekesség, hogy a csoportban csak a magyar válogatott büszkélkedhet legjobb százban lévő teniszezővel. A két csoportgyőztes automatikusan továbbjut - de a pozíciók meghatározása miatt megmérkőznek egymással a zárónapon -, a két csoportmásodik pedig rájátszást vív a harmadik továbbjutó helyért.
A magyarok a tavalyi csoportküzdelmekben mind az öt párharcukat megnyerték, majd a novemberi rájátszásban 3-0-ra kikaptak a románoktól Nagyváradon, így nem jutottak tovább a BJK-kupa döntőjének selejtezőjébe.

Eredmény - A csoport, 2. forduló:

Magyarország-Törökország 1-1 - állás a második egyes után
  • Bondár Anna-Ipek Öz 4:6, 6:4, 7:5
korábban:
később:
  • Bondár Anna, Gálfi Dalma-Berfu Cengiz, Ipek Öz
MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés