Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

„Alcaraz most először embernek tűnt” – Kyrgios szerint sebezhetőbb volt a spanyol

Németh Dániel

Publikálva 24/01/2024 - 20:58 GMT+1

Nick Kyrgios szerint hihetetlen teljesítményt nyújtott Alexander Zverev adogatóként, amivel megalapozta a Carlos Alcaraz elleni sikerét. Az ausztrál úgy látta, a meglepetéshez Carlos Alcaraz tompa játékára is szükség volt, a spanyol ugyanis – fontos meccsen talán most először – nem tűnt hihetetlennek, leszámítva a tökéletesen összerakott tie-breaket.

Australian Open: Alexander Zverev - Carlos Alcaraz - a mérkőzés legjobb pillanatai

Alexander Zverev borította a papírformát, négy szettben legyőzte Carlos Alcarazt.

A végeredmény – 6:1, 6:3, 6:7, 6:4 – nem feltétlenül tükrözi a meccs képét, a német ugyanis jóval korábban lezárhatta volna a meccset. A harmadik szettben 5:4-nél adogathatott a sima győzelemért, ám nem tudta kiszerválni, a rövidítést pedig szenzációsan játszotta le a spanyol.
Bár a negyedikben jól, vagy legalábbis jobban játszott Alcaraz, a fontos pontokból újfent jobban jött ki a német, aki így 2020 után újra elődöntőbe jutott az Ausztrál Openen.
A mérkőzést kommentáló Nick Kyrgios szerint Alcaraz sokkal sebezhetőbbnek tűnt, mint máskor, Zverev viszont hibátlan meccset zárt.
Alcaraz embernek tűnt. Ez az első alkalom, hogy ilyennek láttam. Ezúttal nem volt hihetetlen.
„Dicséretet érdemel Zverev, aki csodálatos úton jutott el idáig, és ez makulátlan tenisz volt tőle. 85%-ban beütötte az első szervákat. Szerintem nekem sosem volt 85%-os első szervám. Azt gondoltam, hogy Alcaraz ideges volt, Zverev pedig nagyon tisztán kezdett. Komoly nehézségekkel kellett megbirkóznia, de valahogy mégis nyert, ami őrület.”
Kyrgios kiemelte: volt pár technikai változtatás Zverev szervájában, ami határozottan az előnyére vált.
picture

Australian Open: Alexander Zverev - Carlos Alcaraz - a mérkőzés legjobb pillanatai

„Korábban nagyon magasra dobta a labdát, és jobban hagyta leesni, most viszont kevesebb a hibázási lehetőség. Már nincs hová fejlődni, ezt a mai meccsen is bebizonyította. Még a második szervája is stabilnak tűnt, és ugye alig-alig kényszerült másodikra.”
Bár Zverevnek a sérülése óta volt már Grand Slam-elődöntője és nagy tornagyőzelme is, messze a mostani volt a legjobb teljesítménye fontos mérkőzésen. John McEnroe a találkozó után elmondta: ezzel a sikerrel a német visszakerült a Grand Slamre esélyes játékosok közé, bár már nehezebb a dolga, mivel egyre erősebb a mezőny.
„Már Grand Slam-bajnoknak kellene lennie. 2-0-ra vezetett Thiem ellen a US Openen, azt meg kellett volna nyernie. Adogathatott a meccsért az ötödik szettben, de az idegei cserben hagyták. Ez sajnálatos. Egy Djokovic és egy Nadal nevű fickó is megakadályozta abban, hogy Grand Slamet nyerjen, rendre az útját állták.”
„2022-ben a Roland Garroson úgy tűnt, hogy akár le is győzheti Rafát. Ennyire csak Novakot nehéz legyőzni Melbourne-ben, az Australian Openen. Azt hiszem, hogy nagyon közel volt, az a sérülés azonban másfél évre visszavetette. Most visszakerült az esélyesek közé, de időközben többen is magasabb szintre kapcsoltak.”
Djokovic jobb, mint valaha. Megérkezett Alcaraz, Sinner is javult, Medvedev még mindig akadály. Nem lett egyszerűbb.

Csatlakozz az Eurosport magyar nyelvű Viber-csatornájához a legfrissebb sporthírekért, a legmenőbb videókért, játékokért és érdekességekért!
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés