Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Wilanderék úgy vélik, Nadal a legjobb teniszét fogja játszani az idei Ausztrál Openen is

Takács Márton

Frissítve 07/01/2023 - 19:07 GMT+1

Vajon Rafael Nadal képes lesz újabb hihetetlen visszatérésre egy sérülésből, és meg tudja védeni címét az Ausztrál Openen? Vagy Novak Djokovic a 10. AusOpen-sikerével feledteti tavalyi távollétét? Az Eurosport szakértői, John McEnroe és Mats Wilander mondták el véleményüket a két óriás esélyeiről.

A király visszatér - Rafael Nadal megérkezett Melbourne-be és edzésbe állt

Sokat vár Rafael Nadaltól Melbourne-ben John McEnroe és Mats Wilander is.
Nadal állat lesz, és biztos vagyok benne, hogy a legjobb teniszét fogja játszani.
Rafael Nadal 22 Grand Slam-címmel vág neki a január 16-án kezdődő Ausztrál Opennek. Novak Djokovic mindössze eggyel van lemaradva tőle, és egyértelmű favoritként vág neki a tornának, hogy rekordot jelentő tizedik alkalommal avassák győztessé a Melbourne Parkban.
John McEnroe és a fenti idézet tulajdonosa, Mats Wilander elmondták véleményüket a közelgő major-tornáról, valamint arról, hogy mi tette Nadalt olyan félelmetes játékossá a sérülései és a folyamatos kondicionális problémái ellenére.
"A legnagyobb tulajdonság, amivel egy sportoló rendelkezhet, az az éhség, és nem számít, mennyire vagy sikeres, csak az, hogy hajlandó vagy végigcsinálni a kemény munkát, hogy egyáltalán esélyt adj magadnak, és Rafa ezt mindenkinél jobban csinálja" - mondta McEnroe az Eurosportnak.
"Egyszerre alázatos és a pimasz, amivel nehéz manőverezni, és ő hihetetlenül jól csinálja ezt. Képes kitalálni a módját annak, hogy minden meccsen úgy tűnjön, hogy tisztelnie is kell az ellenfelét, közben meg 100 százalékos teljesítményt nyújt. Nagyon kevés játékos képes erre, ez egy elképesztő tulajdonság, és ezért nyert annyit, amennyit.
Elhiszed tőle, hogy mindent megtesz azért, hogy visszavágjon és esélyt adjon magának, és nagyon kevés játékosról mondható el ez, ezért van annyi tisztelet Rafa iránt.
Ránézel a srácra és azt mondod, ’ó, Istenem, hogy akarhatja ez a srác még mindig ennyire, úgy néz ki, mintha soha nem nyert volna majört’.
Úgy tűnik, hogy minden pont, amit játszik, az utolsó pont, amit valaha is játszani fog. Ezt próbálom minden nap megtanítani a gyerekeimnek az akadémiámon: ha kimész és ezt teszed, akkor jó dolgok fognak történni, és ő a legjobb példa erre.
Kényszerítette Novakot, hogy többet adjon bele, és ő jobb lett emiatt, aztán Novak segített Rafának, hogy jobb legyen, mert nem akarja, hogy Novak elmenjen mellette, és ez segített Rogernek, szóval ezt gyönyörű volt nézni az elmúlt 10-15 évben."
picture

Nadal fölfelé tör mindig

Fotó: AFP

Wilander úgy véli, hogy Nadalnak nagy önbizalmat ad a 2022-es győzelme.
"Rafael Nadal ott lesz az év első pontjától kezdve az Australian Openen, ebben 100 százalékig biztos vagyok, a Nap miatt, a körülmények miatt, mert ott nyerni hatalmas dolog" - mondta Wilander az Eurosportnak.
"Az, hogy másodszor nyert ott egy olyan valaki, mint ő, úgy, hogy kétszer vagy még többször megnyerte az összes majört, hatalmas dolog. Ez az, ami megkülönbözteti őt a nagy Roger Federertől, aki csak egyszer nyert Roland Garrost. Rafa tehát már tudja, hogyan kell nyerni minden helyszínen.
Kezd kisütni a nap, és a labdája magasabbra pattog ilyenkor a normálisnál, vagy legalábbis úgy érzi, hogy meg tudja fogni a labdát és meg tudja pörgetni. Ez talán 25-50 százalékkal növeli az önbizalmát ahhoz képest, hogy zárt térben játszik, ahol nem süt a nap. Szerintem ez a nagy különbség.
Csak egészségesen kell odaérnie. Abszolút jó lesz, és biztos vagyok benne, hogy a legjobb teniszét fogja játszani. Nagy esélye van arra, hogy megnyerje az Australian Opent, ahogyan a Roland Garrost is."
picture

Nadal még mindig nem dobja be a törülközőt

Fotó: AFP

via eurosport.co.uk

Minden reggel hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni!
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés