Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

„Tiszta szégyen!” – 58 perc alatt fogytak el a jegyek Djokovic és Kyrgios edzőmeccsére

Kálmán Laci

Frissítve 10/01/2023 - 14:35 GMT+1

Novak Djokovic és Nick Kyrgios között lesz egy edzőmeccs a Rod Laver Arenában. A találkozó máris mindenütt a címlapon van, holott csak pénteken kerül rá sor. Ennek részben az az oka, hogy elkezdték rá árulni a jegyeket, amelyek kevesebb mint egy óra alatt el is fogytak. Ezen kívül azonban az ausztrál kidobott egy olyan igazi kyrgiosos tweetet is, amivel szintén extra figyelmet generált.

A meccs, amivel megszerezte Novak Djokovic a hetedik wimbledoni bajnoki címét - videó

"Ez igen! Nick Kyrgios és Novak Djokovic. A pénteki meccsre 58 perc alatt elfogytak a jegyek. Brutális!"
Luke Dennehy, ausztrál újságíró tweetelte ezt ki kedden délelőtt, amire Kyrgios azonnal lecsapott, és megragadta az alkalmat, hogy egy kicsit odaszúrjon az őt kritizálóknak.
Wow, Nick Kyrgios árt a sportnak. Wow, mekkora gáz, a nemzet szégyene! Hogy merészel egy újabb stadionban telt házat csinálni! Ezt az arroganciát.
Az ausztrál ezzel azoknak üzent, akik sokszor okkal, néha ok nélkül aggatják rá a rosszfiú jelzőt. Kétségtelen, időnként mindent megtesz azért, hogy ellenszenvet váltson ki a beszólásaival, a sportszerűtlen viselkedésével, máskor azonban megmutatja, hogy hatalmas szíve van, sőt, néha még azt is, hogy nemcsak tehetséges, de hajlandó küzdeni is a pályán.
Gondoljunk csak a tavalyi szezonra, amikor élete legjobb teniszével jött elő. Párosban megnyerte az Ausztrál Opent Thanasi Kokkinakisszal az oldalán, aztán Wimbledonban egészen a döntőig menetelt, ahol nem is vallott szégyent, még egy szettet el is vett Djokovictól.
picture

Novak Djokovic, Nick Kyrgios

Fotó: Getty Images

Kettejük kapcsolata finoman szólva sem volt feszültségektől mentes; Kyrgios sokszor beszólt Djokovicnak az évek során, tegyük gyorsan hozzá, időnként joggal. A szerb azonban többek között arról is ismert, hogy jókat nyilatkozik, így még az őt sokszor pocskondiázó ausztrálról is tudott szépeket mondani.
„Sok éven át nem én voltam a kedvence, de tegyük ezt félre” – mondta Djokovic Adelaide-ben néhány nappal ezelőtt. „De tavaly aztán mellém állt, amit én nagyra értékelek és sokat jelent nekem.”
A korábbi világelső az oltatlansága miatt tavaly kirobbant botrányra utalt, amelynek az volt a csúcspontja, hogy kiutasították őt az országból. Kyrgios ugyan mindvégig bírálta Djokovicot, amiért nem oltatja be magát, és így rossz példával jár elöl a több millió rajongója számára, ám a vele szemben alkalmazott eljárással nem értett egyet. Kritizálta a hatóságokat, de úgy általában a közvéleményt is, amiért emberhez nem méltóan bánnak valakivel, aki ráadásul egy nagy bajnok.
„Maximálisan hiszek benne, hogy valamit tenni kell” – írta Kyrgios egy évvel ezelőtt a Twitteren. „Én beoltattam magam mások miatt, az édesanyám egészsége miatt. De, ahogy Novak helyzetét kezeljük, az rossz, nagyon rossz. Ezek a mémek, ezek a szalagcímek az egyik legnagyobb bajnokról, aki mindenekelőtt ember. Csináljuk jobban!”
picture

Nick Kyrgios és Novak Djokovic

Fotó: Getty Images

Djokovic ezt a kiállást nem felejtette el neki.
„Teljes mellszélességgel támogatott engem azokban a pillanatokban, amikor komoly kihívás elé állítottak engem. És tette mindezt ausztrálként. Azóta egyébként a kapcsolatunk sokat javult.”
Pénteken nagy show lesz a Rod Laver Arenában, az biztos. A jegy mindössze 20 dollárba került, ami nagyjából 13 euró, azaz alig több mint 5 ezer Ft. Nem csoda, hogy elkapkodták.
Gondoljunk bele, mit kapunk ma ennyirért?
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés