Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Nadal jó formában érzi magát, nem elégedetlen az Ausztrál Open előtti felkészülésével

Takács Márton

Frissítve 10/01/2023 - 18:35 GMT+1

Rafael Nadal címvédőként vág majd neki az idei Ausztrál Opennek, ahol akár a rekordot jelentő 23. Grand Slam-torna-győzelmét is megszerezheti. A 36 éves Nadal az eredményei alapján nincs éppen a legjobb formában, de azt mondta, bízik abban, hogy készen áll a január 16-án Melbourne-ben kezdődő majörre. A spanyol klasszis arról is beszélt, hogy az apaság megváltoztatta a hozzáállását.

A király visszatér - Rafael Nadal megérkezett Melbourne-be és edzésbe állt

Címvédőként vág neki Rafael Nadal az Australian Opennek, nagy benne a bizonyítási vágy.
Úgy gondolom, hogy jó formában vagyok.
Rafael Nadal úgy gondolja, hogy rendben van, annak ellenére, hogy az Australian Opent megelőzően aggódhat a kondíciója miatt. Az Eurosport szakértői közül sokat vár tőle Melbourne-ben John McEnroe és Mats Wilander is.
A 36 éves Nadal az utolsó hét egyéni mérkőzéséből hatot elveszített, az egyetlen győzelmét még a novemberi világbajnokságon egy már tét nélküli csoportmeccsen Casper Ruud ellen aratta.
Tavaly nyár óta nem mondhatja magát teljesen egészségesnek, amikor hasi sérüléssel visszalépett a wimbledoni elődöntőtől, majd a US Open negyedik fordulójában kikapott France Tiafoe-tól.
"Igaz, hogy az elmúlt néhány tornán nem tudtam a színvonalamnak megfelelően játszani, és itt a szezon elején, Sydneyben két meccset is elvesztettem, de őszintén szólva nem vagyok elégedetlen a felkészüléssel" - mondta Nadal már Melbourne-ben.
"Meccseken kell bizonyítani, de bízom benne, hogy ha képes vagyok ezt az utolsó hetet pozitívan alakuló edzésekkel tölteni, akkor miért ne menne?" – tette hozzá.
picture

Egy Nadal-röpte

Fotó: AFP

Nadal csütörtökön a Rod Laver Arénában a világranglista 11. helyén álló Hubert Hurkacz ellen játszik edzőmérkőzést, mielőtt Novak Djokovic és Nick Kyrgios ugyanezen a pályán egy jótékonysági versenyen találkozna. Utóbbira mindössze 58 perc alatt elfogytak a belépők.
Nadal egy évvel ezelőtt megnyerte az Ausztrál Opent, miután a döntőben 0-2-ről fordított Daniil Medvedev ellen egy sokáig emlékezetes döntőben.
"Valószínűleg ez az egyik legváratlanabb sikerem. Nagyon érzelmesre sikerült, Az a visszatérés és fordítás az egyik legfontosabb a pályafutásomban." - mondta a mérkőzésről.
Nadalnak ez lesz az első Australian Openje apaként. A 2022 októberében született fia vele van Ausztráliában, miközben az év első major-tornájára készül.
"Minden szempontból alkalmazkodnom kell az életemnek ehhez az új részéhez. Kétségtelenül egy kicsit több szervezettségre van szükség, mint korábban. De ez az első alkalom, hogy ez történik az életemben.
Szóval kell egy kis idő, hogy minden ugyanaz maradjon, mint korábban, de azt hiszem, minden olyan dolog megvan körülöttem, ami segít abban, hogy gond nélkül folytassam."
picture

Csak lazán

Fotó: AFP

Nadal tavaly ilyenkor hasonló hendikeppel, koronavírus-fertőzéssel a háza mögött vágott neki az Ausztrál Opennek, amelyet aztán óriási meglepetésre megnyert.
Esetében nem fordulhatna elő, hogy esélyt sem adnak neki, és lepontoznák, ahogy Rákay Philip szerint amerikai trollok tették azt az általa producerált Aranybulla című sorozattal. Ahogy nem beszélne sületlenségeket sem, ha nem szerepelne jól Melbourne-ben.
via eurosport.co.uk

Minden reggel hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni!
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés