Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Sorozatban 15. meccsét nyerte meg Ronnie O'Sullivan

Buzás Gábor

Frissítve 25/01/2024 - 13:14 GMT+1

Ronnie O'Sullivan az utóbbi három versenyét megnyerte, és ehhez hozzátette a World Open selejtezőmérkőzését, amivel sorozatban már 15 győzelemnél jár. Némi értetlenség és felháborodás övezte ezt a legutóbbi meccset, hiszen kínai versenyeken nem szokás a Rakéta selejtezőjét Nagy-Britanniában lejátszani.

Ronnie O'Sullivan

Fotó: Getty Images

A világelső édesapja pedig nem sűrűn szokott nyilvánosan megszólalni, de ez az eset annyira felháborította, hogy az X-en kikelt a World Snooker vezetői ellen. Érdekes módon a kínai szabadkártyások (és persze profi ellenfeleik) mellett csak az első két kiemelt, tehát a címvédő Judd Trump (2019 őszén volt legutóbb World Open, azt ő nyerte), valamint a világbajnok Luca Brecel játssza majd a helyszínen az első körös, avagy más néven selejtezős mérkőzését, illetve a két kínai favorit, Ding Junhui és Zhang Anda.
Alfie Burden volt O'Sullivan ellenfele ezen a bizonyos selejtezőn, melyet Barnsley-ban rendeztek, ahova nem szoktak nagyon sokan ellátogatni a hasonló csatákra. Ezúttal teltház volt... A világelsőt egyébként nem igazán zavarta a helyzet, 5-3-ra győzött, utána kedélyesen és hosszasan elbeszélgetett a világranglista 98. helyezettjével, aki mindössze egy évvel fiatalabb nála, és 1994 óta profi, hosszabb-rövidebb megszakításokkal. Egy idő után a játékvezető rájuk szólt, hogy máshol folytassák a beszélgetést, mert zavarják a többi játékost.
Egyvalami adhat okot némi aggodalomra O'Sullivan rajongói számára, és az a fizikai állapota. Amivel általában kiemelkedik a mezőnyből, most viszont teniszkönyökre panaszkodik, és a bokáját is fájlalja. Utóbbit olyannyira, hogy a selejtezőn megesett, hogy kibújt a cipőjéből. Ami ugye az utóbbi időkben védjegyévé vált futócipő volt, ami már eleve egy könnyítés a lábnak.
picture

Ronnie O'Sullivan

Fotó: Eurosport

Közben körvonalazódni látszik O'Sullivan menetrendje a világbajnokságig, bár, mint tudjuk, nála akkor biztos a részvétel, ha már ott van az asztal mellett. A German Masters és a Welsh Open tábláján megtaláljuk a nevét, de előbbit szinte biztosan, és jó eséllyel az utóbbit is ki fogja hagyni. Ha valóban így tesz, akkor bő három hétig pihenhet most egyhuzamban. Mint mondta, elmegy a Players Championshipre, ami február 19-én kezdődik. Ott lesz a március 4-6. között rendezendő szaúdi bemutatóversenyen is, aztán megy Kínába a World Openre (március 18-24.), és minden bizonnyal ott lesz a Tour Championshipen is (április 1-7.).
Korábban azt mondta, két hónapot kihagy, de úgy néz ki, ez nem jön össze. Lehet, hogy úgy látja (kívülről nézve mindenesetre logikusnak tűnik), hogy nem érdemes most leereszteni, mert eszméletlen jó formába lendült, és hatalmas lehetősége van a nyolcadik világbajnoki címe megszerzésére.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés