Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Mark Allen: "Magasról teszek Stephen Hendry kritikájára"

Eurosport Magyarország

Frissítve 24/01/2023 - 11:13 GMT+1

Mark Allen szezonbeli harmadik pontszerző trófeáját szerezte meg vasárnap a World Grand Prix megnyerésével. A szezon legeredményesebb játékosa az utóbbi időben jóval megfontoltabban, kevesebb kockázattal játszik, mint korábban. Stephen Hendry, és más kommentátorok kritizálták őt a lassúságáért, de Allent ez cseppet sem izgatja.

Mark Allen csodálatos százas breakje a World Grand Prix döntőjében

Mark Allen fantasztikus csatában, drámai küzdelemben múlta felül a Masters friss bajnokát, Judd Trumpot, a World Grand Prix döntőjében.

7-2-es Allen vezetés után Trump kiharcolta a döntő frame-et, melyet az északír nyert meg. Stephen Hendry azt mondta, hogy "Allen játéka sokszor nem volt igazán nézhető", de dicsérte a kitartását, és hogy végül meg tudta szerezni a győzelmet.
Allen a twitteren reagált Hendry szavaira. "Ígérem, hogy a következő versenyemen odafigyelek arra, hogy gyorsabban és támadóbban játsszak. Nagyon köszönöm a bölcs szavakat, Stephen Hendry."


Ez persze ironikus reakció volt Allen részéről, és nem sokkal később tisztázta is, hogy pontosan mit gondol: "A félreértéseket elkerülendő, magasról teszek Stephen Hendry kritikájára, és mindenki másra is, aki a tempómmal és a stílusommal foglalkozik. A következő versenyem egyébként a Shoot Out lesz, ahol MUSZÁJ lesz gyorsan játszani."


Allen ezzel a győzelemmel már 500.000 font felett jár az idei pénznyeremények tekintetében, és az ugyanennyi, egészen pontosan 502.000 ranglistapontnak köszönhetően a hivatalos világranglista harmadik helyére ugrott. Ezt mondta a játékáról:
"Nagyon fontos, hogy legyen az embernek B játéka. A legjobb formádat csak néhányszor tudod nyújtani egy szezonban, ezért mindenképp kell a B játék, sőt, néha a C játék is, hogy túljuss a meccseken. Ha megnyersz olyan csatákat is, ahol nem megy igazán jól a snooker, akkor máris megfordul a szezonod.
Két éve pocsék szezont futottam, mert majdnem az összes döntő frame-emet elbuktam. Idén viszont majdnem az összeset megnyertem, és ez óriási különbséget jelent."
Hendry pedig azzal került be a hírekbe a minap, hogy kiderült, miért nem indult versenyeken az utóbbi időszakban. Azért, mert a Masked Singer, azaz a Maszkos Énekes című műsorban szerepelt. Ő volt a kuka.


A World Snooker Tour természetesen megbüntette, hiszen ez mindenkinek jár, aki a sorsolás elkészítése után lép vissza egy versenytől, márpedig Hendry pontosan ezt tette. Az idei szezonban mindössze három versenyen vett részt, mérkőzést nem nyert, frame-et is csak egyet. Csak az a kérdés, hogy meddig lesz nála az a szabakártya, aminek köszönhetően a Main Touron "versenyezhet".
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés