Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Ronnie O'Sullivan: "Allen Selby játékát játssza Selby ellen"

Buzás Gábor

Frissítve 28/04/2023 - 11:13 GMT+2

Mindkét elődöntő 5-3-ra áll az első szakasz után a 2023-as snooker világbajnokságon. Si Jiahui vezet Luca Brecel ellen a felső ági elődöntőben, az alsó ágon pedig Mark Allen került előnybe Mark Selbyvel szemben. Ronnie O'Sullivan, immár az Eurosport szakértőjeként, azt mondta, hogy Allen olyan játékot nyújt, amilyennel Selby szokta nyerni a versenyeket.

Allen parádés lökésekkel takarította le az asztalt a vb-elődöntőben

Mark Selby egy százas breakkel indította a mérkőzést, de aztán az északír átvette a vezetést két 60-as breakkel.
Ezután megint Selby nyert kettőt, ő is lökött egy 60 felettit. Az első szakasz vége azonban Allené lett, aki hozta az utolsó frame-et, három 60 feletti breakkel. Azonban nem is annyira a breakek az érdekesek eddig a mérkőzésen, sokkal inkább az, hogy Selby nem tud Allen fölé kerekedni a biztonsági csatákban, sőt.
A klasszikus papírforma alapján Selby a végső győzelem abszolút favoritja, hiszen ő négyszeres bajnok Sheffieldben, míg a többi három elődöntős még csak a fináléig sem jutott el korábban.
Az idei formák alapján viszont egyáltalán nem egyértelmű, hogy Selby le kell hogy győzze Allent, és az egymás elleni mérleg (8-7 Allen javára) sem ezt támasztja alá. Ronnie O'Sullivan arról beszélt, hogy az első szakaszban Allen a négyszeres világbajnok módszerével fojtotta meg Selby játékát.
"Allen rengeteget fogyott az utóbbi időszakban, tudatosan odafigyel az életére és a játékára. Az is sokat segített rajta, hogy pszichológussal kezdett el együtt dolgozni. A szezon elejétől fogva csodálatosan játszik.
Voltak olyan versenyek is, ahol nem játszott végig kiválóan, de időnként nagyon jól ment neki. Az a helyzet, hogy ha nem igazán megy neki a játék ezen a meccsen egy-egy etapban, akkor sem tudom elképzelni, hogy 6-2-re elbukja azt a szakaszt. Ezt nem tudom elképzelni.
picture

Selby és Allen

Fotó: WorldSnooker

Selby sokak fejébe be tud mászni, de Allen esetében nem hiszem, hogy ez bekövetkezik. Képes lett arra, hogy csúnya játékkal is győzzön. Amikor a World Grand Prix-n Trumppal játszották a döntőt, a meccs második felében Trump lejátszotta Allent az asztal mellől, de a végén mégis az északír győzött.
Úgy látszik, minden helyzetre megvan a megoldása, és ezzel akár Selby fölébe is kerekedhet. Általában Selby szokta ezt az érzetet kelteni, de most Allen Selby ellen is erősnek tűnik. Allen Selby játékát játssza Selby ellen, és úgy tűnik, nagyon élvezi. Azt lehet leolvasni róla, hogy haver, én ezt képes vagyok öt napig csinálni, de ha kell, akkor tíz napig is."
Allen 5-3-ra vezet tehát, és innen folytatják pénteken 15:30-kor újabb nyolc frame-mel. A harmadik és a negyedik szakaszt szombaton 11, illetve 20 órás kezdettel játsszák.
forrás: eurosport.co.uk
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés