Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Mark Selby szerint Luca Brecel nem kapta meg a neki kijáró felhajtást

Buzás Gábor

Frissítve 18/06/2023 - 09:33 GMT+2

Luca Brecel 18-15-re legyőzte Mark Selbyt a 2023-as snooker világbajnokság döntőjében, és ezzel megszerezte pályafutása első világbajnoki címét. A belga játékos sikere óriási meglepetés volt, hiszen korábban még csak mérkőzést sem tudott nyerni a Crucible Színházban. Döntőbeli ellenfele úgy gondolja, hogy Brecel teljesítményét nem ünnepelték eléggé a szakértők.

Így ült fel a snooker trónjára Luca Brecel - videón a világbajnoki döntő utolsó lökései

Brecel öt százas, és további kilenc ötven feletti breakkel győzte le a döntőben a négyszeres világbajnok Selbyt, aki már a hatodik fináléját játszotta.
A belga korábban Ricky Waldent, Mark Williamst, Ronnie O'Sullivant és Si Jiahuit is felülmúlta a döntőig vezető úton. A Rakéta ellen 6-10-ről fordított, megnyerve az utolsó hét frame-et, kínai ellenfelét pedig 5-14-es hátrányból győzte le 17-15-re.
Selbyt lenyűgözte Brecel teljesítménye, de úgy gondolja, a belga nem kapott annyi figyelmet, mint amennyit ugyanezért az eredménysorért más, ismertebb játékosok megkaptak volna.
"Úgy gondolom, jól játszottam a világbajnokságon. Az elődöntő Mark Allennel, hatalmas küzdelem volt. Egyikünknek sem ment igazán jól a snooker, és kőkemény csatát vívtunk. El is fáradtam ebben a párharcban, amit főleg a döntő első napján éreztem.
Ezzel nem akarok elvenni semmit Lucától, mert ha pihentebb lettem volna, akkor is könnyen lehet, hogy hátrányba kerülök ellene a döntő elején, hiszen alapvetően nem hibázott.
Luca Brecel
Este aztán kiküzdöttem magam a hullámvölgyből, löktem egy maximumot, ami csodálatos volt, és 9-8-ra felzárkóztam. Ekkor már úgy éreztem, jó esélyem van a győzelemre, de Luca a döntő második napján is ugyanazt csinálta, mint amit az elsőn. A harmadik szakaszt 6-2-re megnyerte, elhúzott 15-10-re, ha jól emlékszem, négy százast és egy 80-ast lökött.
Ha ezt O'Sullivan vagy Higgins teszi meg, akkor a kommentátorok odáig lettek volna az örömtől. Luca viszont nem kapta meg a neki járó ajnározást, mert nem annyira ismert játékos. Pedig csodálatos volt, amit művelt. A döntőben is, és a korábbi mérkőzésein is.
Ronnie ellen is, és az elődöntőben is olyan hátrányba került, ahol már nagyon kevesen adtak neki bármilyen esélyt. És nem az ellenfelei estek össze, hanem Luca játszott brilliánsan. Persze, ilyen hátrányban már kell egy kis segítség is az ellenfeledtől, de ettől még igaz, hogy Lucának gyakorlatilag nem volt szabad hibáznia.
Luca Brecel
És a döntőben is nagyon kevés hibával snookerezett. A meccs előtt úgy éreztem, hogy mivel annyira nyíltsisakos, támadó szellemű játékos, ha nem esnek be jó százalékban a golyói, akkor jó esélyem lesz a győzelemre. Csakhogy az egész meccsen alig rontott, amiért nagyon tisztelem őt. Abszolút megérdemelte a világbajnoki címet.
Ha korábban kiestem volna, és semlegesként nézem a döntőt, neki szurkoltam volna."
forrás: metro.co.uk
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés