Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Mark Allen: "Soha senki nem lökött ellenem ennyi jó biztonságit"

Buzás Gábor

Frissítve 10/01/2023 - 21:58 GMT+1

Mark Allen, a szezon legjobb játékosa 6-0-ra kikapott Barry Hawkinstól a Masters első fordulójában. A tavalyi döntős fantasztikus biztonsági játékot mutatott be, alig-alig adott lehetőséget az északírnek. Ezzel folytatódik a meglepetések sora, hiszen az eddig lejátszott öt mérkőzésből csak egyet nyert meg a magasabban rangsorolt játékos.

Hawkins varázslatos biztonsági játékkal győzte le Mark Allent - interjú

Furcsa előjelek mellett kezdték meg ezt a mérkőzést.

A szezon legjobbja Mark Allen, aki két tornagyőzelme mellett egy finálét és egy elődöntőt tud felmutatni, és ennek következtében utcahosszal vezeti az egyéves ranglistát.
Hawkins is játszott egy döntőt a szezon elején, de az utóbbi versenyei gyatrán sikerültek. Viszont ő tavaly döntős volt a Mastersen, Allen ellenben a 2018-as győzelme óta mindig kikapott az első fordulóban.
Maga a mérkőzés is furán alakult. Az első frame-et megnyerhette volna Allen, sőt, meg kellett volna nyernie. De túl sokat hibázott, és Hawkins ellopta bő ötven pontos hátrányból. Egy csapásra megugrott az önbizalma, és egy 76-os, valamint egy 114-es breakkel 3-0-ra elhúzott. A szünet előtti utolsó frame-re Allennek megint volt sansza, de ez is Hawkinsé lett. Hozzá kell tenni, viszonylag sokszor előfordult, hogy Hawkins elhibázott egy lökést, de nem hagyott maga után esélyt az ellenfelének, tehát valamelyest a szerencse is segítette.
Ettől függetlenül abszolút megérdemelt a győzelme, mert valami egészen parádés biztonsági játékot nyújtott. A szünet után nem esett vissza a koncentrációja, és 6-0-val befejezte a mérkőzést. Allen ezt mondta utána:
"Barry zseniálisan safetyzett. Nagyon sokszor álltam úgy az asztalhoz, hogy nem tudtam mit csinálni. Mondtam is neki a meccs után, hogy soha senki nem lökött ellenem ennyi jó biztonságit. 2017-ben a Crucible-ben John Higgins győzött le, és ő is eszméletlen jól játszott, de Barry mai teljesítménye legalább olyan jó volt."
picture

Barry Hawkins zseniálisan safetyzett

Fotó: WorldSnooker

Hawkins tavaly a második döntőjét játszotta a Mastersen, melyet elvesztett Neil Robertson ellen, azok után, hogy búcsúztatta Shaun Murphyt, Mark Selbyt és Judd Trumpot. 2016-ban is a döntőig jutott, akkor Murphy, Allen és Trump voltak az áldozatai, majd végül hatalmas, 10-1-es vereséget szenvedett el Ronnie O'Sullivan ellen.
Péntek délután Trump vagy Ryan Day lesz az ellenfele a negyeddöntőben. Hawkins ezt nyilatkozta:
"Ezen a szinten minden játékelemben erősnek kell lenni. Ma a biztonsági játékom volt a legerősebb, és emellett nem követtem el sok hibát. Néha szerencsém is volt. Az első frame nagyon fontos volt, jót tett nekem, hogy el tudtam lopni. A negyedik is igen fontos volt, mert 3-1-ről Mark még visszajöhetett volna a meccsbe. A frame végjátékában kihagyott egy barnát, és azt valószínűleg nem tudta elfelejteni."
Három hely kiadó még a negyeddöntőkben, ahova eddig Ronnie O'Sullivan jutott be egyedüli nagyágyúként, illetve a korábbi bajnokok közül Shaun Murphy is ott van. Kezd hasonlítani ez a torna a 2020-as Mastershez, ahol az első fordulóban két kivétellel az összes mérkőzést az alacsonyabban rangsorolt játékos nyerte, és végül Stuart Bingham játszotta a döntőt Ali Carterrel.
Van azonban egy fontos különbség ahhoz a tornához képest: 2020-ban O'Sullivan nem vett részt...
forrás: WST
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés