Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Zhao Xintong 9-0-ra lesimázta Yan Bingtaót a German Masters döntőjében

Buzás Gábor

Publikálva 30/01/2022 - 22:20 GMT+1

Végtelenül sima győzelmet aratott Zhao Xintong a berlini torna fináléjában. Az Egyesült Királyság bajnoka honfitársát és barátját, Yan Bingtaót győzte le 9-0-ra. Zhao egészen parádésan játszott, és pályafutása második pontszerző trófeáját szerezte. Tette mindezt alig két hónappal a UK megnyerése után. Zhao ezzel felkúszott a világranglista 8. pozíciójába.

Zhao Xintong

Fotó: WorldSnooker

Yan Bingtao valószínűleg elfogyott a torna végére. A döntőben egyetlen villanása volt, egy 60-as break a 7. frame-ben, de még az sem volt elég ahhoz, hogy fogjon egy frame-et, mert Zhao egy 70-essel ellopta azt is. 9-0 lett a vége, Zhao megsemmisítette Yant. És nem csak azért, mert utóbbi gyengélkedett, hanem azért is, mert Zhao kíméletlenül kihasználta a lehetőségeit, lökött egy százas breaket, valamint további öt 60 felettit.
Ez volt a második olyan pontszerző döntő, amelyet két kínai játszott, a 2013-as Shanghai Masters után, ahol Ding Junhui legyőzte Xiao Guodongot. Ez volt a második 9-0-ra végződő pontszerző finálé, azok után, hogy Neil Robertson két éve ugyanilyen simán elintézte Zhou Yuelongot a European Mastersen.
Zhao legyőzte ezen a héten Mark Williamset és Judd Trumpot a legnagyobbak közül, valamint az újra formába lendülő Ricky Waldent is. És persze Yan Bingtaót. Ennél is sokkal fontosabb, hogy meg tudta erősíteni a pozícióját a UK megnyerése után, be tudta bizonyítani, hogy nem egyszeri fellángolás volt a decemberi siker.
Ami pedig fontos kérdés, hogy meddig tart Zhao a csodálatos formája. Nyer-e még a szezonban versenyt, vagy sem? Meghatározó tagja lesz a top 16-nak, vagy sem? Ő lesz Kína következő trófeahalmozója Ding után, vagy sem? Ő lesz az első kínai világbajnok, vagy sem?
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés