Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Barry Hawkins: "Nem omlottam össze a végén, álltam a sarat"

Buzás Gábor

Publikálva 04/09/2023 - 20:39 GMT+2

Barry Hawkins hat és fél éves nyeretlenségi sorozatát törte meg azzal, hogy megnyerte a European Masterst. Az immár négyszeres pontszerző tornagyőztes ezzel a sikerrel visszaküzdötte magát a világranglista legjobb 16 játékosa közé. De, ami még ennél is fontosabb, immár elhiszi magáról, hogy bármikor, bárki ellen képes a győzelemre, és hogy tud versenyeket is nyerni.

Így nyerte meg Barry Hawkins az European Masterst - A döntő utolsó mozzanatai

Hawkins remek formát nyújtott Nürnbergben a European Mastersen: Luca Brecel, valamint Mark Selby legyőzése után a döntőben Judd Trumpot is felül tudta múlni.
A 44 éves játékos elvesztette az előző négy pontszerző fináléját, így elsősorban megkönnyebbülést érzett akkor, amikor megnyerte a döntőt.
"Természetesen nagyon boldog voltam, de az első, amit éreztem, az a megkönnyebbülés volt. Amikor az ember bejut egy-egy döntőbe, az jó érzés, de amikor sorra bukod el a finálékat, az már nem annyira kellemes. Ezért nagyon akartam már szerezni egy trófeát, és csodálatos érzés, hogy sikerült megcsinálnom.
Azt gondolom, hogy az elbukott döntőimben nem játszottam elég magabiztosan. Valamiért nem hittem a sikeremben, és ez meglátszott a játékomon. Kivéve a Neil Robertson elleni Players Championship-döntőt, ott rendben volt a játékom és az önbizalmam is, de Neil egészen fantasztikusan snookerezett, nem volt rá ellenszerem, pedig alig hibáztam.
A többi döntőben nem igazán hittem önmagamban, de most más volt a helyzet. Valamiért nagyon nyugodt voltam, más attitűddel álltam az asztalhoz. Nem volt egy nagyszerű mérkőzés, de a lényeg, hogy megnyertem.
Nem omlottam össze a végén, álltam a sarat, ez jó érzés volt.
picture

Barry Hawkins

Fotó: WorldSnooker

Nagyon fontos volt számomra az elődöntő, mert Selby ott jól játszott. Viszont 4-4-nél löktem egy nagy breaket, és a következő frame-ben, 30 pontos hátránynál kaptam egy sanszot, és megint tudtam lökni egy jóféle breaket. Magas színvonalú meccs volt, egyikünk sem rontott sokat. Egy ilyen csata megnyerése mindig extra önbizalmat ad. Ezért is érkeztem jó állapotban a döntőre."
Hawkins tavaly szintén finalista volt a European Mastersen, de egy alacsony színvonalú mérkőzésen 9-3-ra kikapott Kyren Wilsontól. Fontos volt számára, hogy felülírja ezt a kellemetlen élményét.
picture

Kyren Wilson vs Barry Hawkins - utolsó frame

"Amikor Trump ellen megszereztem a negyedik frame-emet, arra gondoltam, hogy oké, már jobb vagyok, mint a tavalyi döntőben. Eltökéltem, hogy jobban fogok játszani, mint tavaly, mert a vége felé az már kimondottan demoralizáló hatással volt rám. Semmit sem tudtam tenni Kyren ellen, csak arra vágytam, hogy elhagyjam az arénát. Borzalmasan játszottam, és most mindenképp jobban akartam snookerezni."
Hawkins ezzel a világranglista 13. helyén találja magát, és bizonyosan ott lesz a szezon 32 legjobb játékosának rendezendő World Grand Prix-n, valamint jó eséllyel a 16 legjobbnak kiírt Players Championshipen is. És persze sanszos a részvétele a Tour Championshipen is, ahol a szezon nyolc legjobbja méri majd össze a tudását.
"Minden szezonban az a célom, hogy nyerjek egy versenyt, és kvalifikáljak a szezon legjobbjainak kiírt tornákra. A fő célom most az volt, hogy visszakerüljek a világranglista első 16 helyezettje közé, és alanyi jogon ott lehessek majd a világbajnokságon. Erre mostantól fogva sokkal jobb az esélyem.
picture

Barry Hawkins

Fotó: Getty Images

Nagyon szeretnék szerezni egy Triple Crown-trófeát is. Kétszer már a közelében voltam, de ezeket a versenyeket borzasztóan nehéz megnyerni. Mindenesetre ott van a bakancslistámon, egészen csodálatos lenne, ha sikerülne.
Megmutattam, hogy nem egy véletlen győztes vagyok, hogy bárkit le tudok győzni, és hogy képes vagyok ismét versenyt nyerni. Igyekszem fenntartani ezt a játékomat, hogy minél több sikert érjek el, amíg kitart a formám."
Forrás: metro.co.uk
Borítókép: WST

Csatlakozz az Eurosport magyar nyelvű Viber-csatornájához a legfrissebb sporthírekért, a legmenőbb videókért, játékokért és érdekességekért!
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés