Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

A tét a döntőbe jutás: Selby megint megpróbálkozik Robertsonnal

Buzás Gábor

Frissítve 17/12/2022 - 10:29 GMT+1

Mark Selby talán össze sem tudja számolni, sorozatban hányszor kapott ki Neil Robertsontól. Pedig ő aztán odafigyel az eredményeire, de ez egy elég kínos mutató: az utóbbi hét mérkőzésüket egyaránt az ausztrál nyerte. A 2020-as világbajnoki negyeddöntő még Selbyé lett, de azóta egyszer sem tudott győzni Robertson ellen. És most sem ő a favorit.

Nézd vissza Mark Selby British Openen lökött maximumát teljes egészében!

Elsősorban persze éppen azért nem tűnik esélyesnek Selby, mert oly sokszor kapott ki Robertsontól.
Ebben a szezonban már harmadszor futnak össze, ezúttal az English Open elődöntőjében.
Az előző két meccsük is Home Nations-versenyeken jött össze, és mindkét alkalommal 5-2-re győzött az ausztrál. Legutóbb, két hete a Scottish Openen Selby jól játszott, hiszen mindkét frame-jét százassal nyerte, de hiába, mert Robertson is produkált két százast, plusz egy 99-es, egy 83-as és egy 60-as breaket.
És az a helyzet, hogy 2010 világbajnoka ezen a héten is bődületesen jól menetel.
Hat százasa mellett két 90-es, két 80-as, két 70-es és hat 60-as breaket hozott össze. Tehát az öt meccsén összesen 21 megnyert frame-jében lökött 18 legalább 60-as breaket. Selby is gyártott négy százast, de mindössze két 70-es és egy 60-as breaket tudott melléjük tenni, azaz összesen hét nagy breakje van.
Persze, máshogy is lehet frame-eket nyerni, de ezek a számok nagyon erősen Robertson mellett szólnak.
Ami Selby győzelmére adhat némi esélyt, a közhely mellett, hogy egyszer minden sorozat megszakad: a Scottish Openen is már hasonlóan jól játszott Robertson, és az elődöntőben is ontotta a nagy breakeket (három százast lökött), ám ott mégis kikapott egy Selbyhez hasonló stílusú játékostól, Joe O'Connortól. Csak hát utóbbi élete játékát hozta ott, és könnyen lehet, hogy a négyszeres világbajnoknak is erre lesz szüksége szombaton. Robertson ezt mondta:
"Ez lesz a harmadik elődöntőm az idei Home Nations-versenyeken. Az előző két meccsen nem löktem elég jó biztonságikat, és így túl könnyű lehetőségeket kaptak az ellenfeleim. Ma sokkal jobb volt a biztonsági játékom. Skóciában Joe O'Connor ellen hat-hét könnyű indulót hagytam. Jól állta a nyomást, de nem lett volna szabad ilyen sanszokat adnom neki. Most már tudom, mi a recept. Ha oda tudok figyelni a biztonsági lökéseimre, és továbbra is működnek a hosszú belökések, valamint a breaképítés, akkor hasonló sikerekben lehet részem, mint a tavalyi szezonban."
picture

Mark Selby

Fotó: Getty Images

Szó mi szó, a tavalyi évadban éppen az English Open megnyerésével indult be Robertson szekere, addig "fű se nőtt" nála.
Azt követően viszont játszott még egy finálét, amit ugyan elbukott, de ezek után következett a Masters, a Players Championship és a Tour Championship megnyerése. Nagyon erős az elődöntők mezőnye ezen a héten, hiszen a másik ágon a szezon legjobbja, Mark Allen és a szintén top 16-os Luca Brecel csap össze a döntőbe jutásért, de még így is Robertson tűnik tán a legnagyobb favoritnak az alapján, amit eddig művelt ezen a versenyen.
Az Eurosport 2 közvetíti 13:45-től a Triple Crown-bajnokok elődöntőjét, 19:45-kor pedig az Eurosport 1-re lesz érdemes kapcsolni a másik meccsért, melynek Révész Bulcsú lesz a szakkommentátora.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés