Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

O'Sullivan, Trump is Selby is épphogy megúszta az első fordulót

Buzás Gábor

Frissítve 13/12/2022 - 09:18 GMT+1

Hétfőn játszották le az első mérkőzésüket a top 16-os játékosok az English Openen. Kivéve persze Yan Bingtaót, aki eltiltás miatt nem léphetett asztalhoz. Volt olyan kiemelt, aki simán győzött, viszont három többszörös világbajnoknak is jócskán meggyűlt a baja az ellenfelével. De ők is továbbjutottak, ellentétben Stuart Binghammel, aki búcsúzott.

English Open: O'Sullivan döntő frame-re kényszerült Mertens ellen

Mark Selby ellenfele a British Open elődöntőse, Noppon Saengkham volt. A négyszeres világbajnok háromszor is előnybe került, annak ellenére, hogy egyetlen ötvenes breaket sem lökött. A thaiföldi játékos azonban mindháromszor egyenlített, így döntő frame-be torkollt a mérkőzés. Selby ekkor (végre) elővette a klasszisát, és egy százas breakkel lezárt a mérkőzést. Joe O'Connor, a nyolc nappal ezelőtt döntőt játszó fiatal angol lesz a következő ellenfele, aki Selbyhez nagyon hasonló stílust képvisel.
picture

Joe Connor

Fotó: Getty Images

Judd Trump ellenfele Jackson Page volt, az egyik legizgalmasabb fiatal tehetség. 2019 világbajnoka hozta a mostanában megszokott formáját: hatvanas breakeket lökött, de nagyobbat nem tudott, rendre elakadt. A 21 éves walesi 0-2-ről és 2-3-ról is egyenlített, de a döntő frame kisebb breakekkel Trumpé lett. Craig Steadman lesz a következő ellenfele.
picture

Judd Trump

Fotó: WorldSnooker

Ronnie O'Sullivan is döntő frame-re kényszerült Ben Mertens ellen, és tán ez volt a leginkább meglepő eredmény. Már csak azért is, mert a Rakéta 3-0-ra elhúzott. Innen tudott egyenlíteni a 18 éves belga, aki az U21-es Európa-bajnokság megnyerésével kvalifikált a profi mezőnybe. Eszméletlenül lazán játszott az ifjonc, és szépen kihasználta a hétszeres világbajnok egyre szaporodó hibáit.
picture

Ben Mertens

Fotó: Eurosport

Lökött egy 54-es (ezzel még nem nyert frame-et), majd egy 65-ös és egy 73-as breaket, és megnyert egy szoros frame-et is. A hetedikben azonban adott egy jó sanszot O'Sullivannek, aki egy pillanat alatt kiugrott az igen mély gödörből, és egy 60 felettivel lerendezte a találkozót. Dechawat Poomjaeng lesz a következő ellenfele, aki öt év kihagyás után tért vissza a Main Tourra, és O'Sullivan mumusát, Alexander Ursenbachert búcsúztatta a selejtezőben.
Simán győzött John Higgins és Neil Robertson, a két tavalyi döntős. A címvédő ausztrál a tőle sokszor látott első körös gázolást mutatta be, két százas, egy 80 és egy 60 feletti breaket lökött. A skót inkább csak félszázasokkal operált, de ő sem bukott frame-et. Mindkettejüknek kellenek a sikerek, mert az English Open utáni egyéves ranglista első 32 helyezettje kvalifikál a World Grand Prix-re. Robertson ezen a listán a 24. helyen volt a verseny előtt, Higgins pedig mindössze a 77. Igen, tényleg a 77. helyen áll, ez nem elírás... Mark King lesz a következő ellenfele.
picture

Neil Robertson

Fotó: WorldSnooker

Stuart Bingham kiesett, őt a Scottish Open elődöntőse, Thepchaiya Un-Nooh győzte le 4-1-re. Az egykori világbajnok és Masters-győztes pocsék formában van ebben a szezonban, meccset is alig nyert. Luca Brecel is megküzdött, a fent részletezett nagyágyúkhoz hasonlóan ő is 4-3-ra győzött Mark Joyce ellen. És Selbyhez hasonlatosan a belga is egy százassal zárta le a mérkőzését.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés