Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Három százas breakkel is ki lehet kapni

Buzás Gábor

Frissítve 14/12/2022 - 12:19 GMT+1

Egészen elképesztő mérkőzést játszott az English Openen Neil Robertson és Lei Peifan. Eleinte minden a "szokásos" módon alakult, az ausztrál nagy breakekkel 3-0-ra elhúzott. Csakhogy ezután a kínai elkezdett rendkívül lazán és pontosan játszani, és három százas breakkel (!) kiegyenlített. A döntő frame-ben már a rutin döntött, és ennek köszönhetően továbbjutott az ausztrál.

Neil Robertson

Fotó: WorldSnooker

Ez a mérkőzés összesen négy százas breaket hozott, és nem akármilyen dolog, hogy ebből hármat a vesztes hozott össze.
De hogy kaphatott ki Lei Peifan ilyen jó játékkal? Az egyik magyarázat a rutin meg az évek, illetve annak hiánya a kínai játékos részéről. A másik meg hogy túl későn kezdett el jól snookerezni. Ha nem "ad" három frame-es előnyt, hanem mondjuk már 0-2-től fogva így snookerezik, akkor egészen máshogyan alakulhatott volna a mérkőzés. De akkor ugye a nagyanyám volna a villamos...
Judd Trump is játszott a keddi napon, de neki nem volt ilyen nehéz dolga. Pedig nem ment valami jól a játék, mégis győzni tudott 4-1-re Craig Steadman ellen, aki egyszerűen keveset nyújtott ellene. Mark Selby 4-2-re hozta a leicesteri rangadót Joe O'Connor ellen. Ezúttal sem brillírozott a négyszeres világbajnok, viszont az első meccséhez hasonlóan most is százas breakkel tudta lezárni a találkozót, ami nagyon szép teljesítmény.
A tavalyi döntős John Higgins számára idén is a döntőbe jutás a cél, ugyanis ez kell ahhoz, hogy az egyéves ranglista első 32 helyezettje közé kerüljön, és ezzel kvalifikáljon a januári World Grand Prix-re. A skót simán legyőzte Mark Kinget, és Robert Milkins ellen játssza a következő mérkőzését. Ezt nyilatkozta utána a négyszeres világbajnok:
"Nagyon örülnék, ha ott lehetnék a World Grand Prix-n, de igen nehéz a feladat. A snooker egyáltalán nem olyan egyszerű, mint ahogy néhány játékost látván gondolnánk. Ha nem sikerül kvalifikálnom, akkor azt csakis magamnak köszönhetem. Azok érdemlik meg a részvételt, akik a legjobb formában vannak. Az utóbbi napokban Anthony McGillel gyakoroltam, aki eszméletlenül jól lökte a golyókat. Néhány meccset elvesztettem ellene, de ez a pár nap élesebbé tette a játékomat."
picture

John Higgins

Fotó: WorldSnooker

A szezon legjobbja, Mark Allen viszonylag könnyű ellenfelet kapott az újonc Dylan Emery személyében. Két százas breakkel nyitott az északír, aki végül 4-1-re győzött. Ding Junhui lesz a következő ellenfele, tehát kicsiben újrajátsszák az Egyesült Királyság Bajnokságának döntőjét, már a 32-es táblán. Kár, hogy ilyen korán összefutnak, de majd ha Ding visszatér a top 16 közé, akkor nem lesznek ennyire korai csúcsrangadói.
Mark Allen
Ez a meccs lesz a szerdai nap koronája, 20 órakor kezdenek, és az Eurosport természetesen élőben közvetíti a mérkőzést.
Mint ahogy 14 órától Ronnie O'Sullivan és Dechawat Poomjaeng meccsét, utánuk a Shaun Murphy - Sam Craigie összecsapást, majd este az említett Allen - Ding szuperrangadót, őket követően pedig zárásként Neil Robertson és Elliot Slessor küzdelmét is.
A többi asztal mérkőzéseit is lehet nézni az eurosport.hu-n, például 20 órakor a Trump - Patrick, illetve a Higgins - Milkins meccseket.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés