Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Martin Gould életében először győzte le Ronnie O'Sullivant

Buzás Gábor

Frissítve 15/12/2022 - 16:54 GMT+1

A 2022-es English Open első valóban meglepő eredménye, hogy kiesett Ronnie O'Sullivan. Egy olyan játékos győzte le, akinek ez korábban sosem sikerült, és aki az idei szezonban semmi jelét nem mutatta a jó játéknak. Egészen az előző fordulóig, amikor legyőzte Gary Wilsont. Ezek után jutott túl O'Sullivanen, életében először, mint két hete Wilson, aki utána tornát nyert.

Ronnie O'Sullivan simán kikapott, még szerencséje sem volt - VIDEÓ

Martin Gould, mint elmondta, úgy vágott neki a szezonnak, hogy előtte egy fikarcnyit sem gyakorolt.
Érthető módon nem is jöttek a sikerek. Aztán viszont nekifogott a felkészülésnek, és erre a hétre kiforrotta magát a formája. A legutóbbi versenyt megnyerő Gary Wilson ellen 4-2-re győzött az előző fordulóban úgy, hogy az utolsó két frame-ben százas breaket lökött.
Ezután következett az O'Sullivan elleni mérkőzése.
Akit még sosem győzött le pontszerzőn, viszont a meghívásos Championship League-ben év elején felülmúlta, és sokszor gyakorol vele, tehát semmiképp sem volt miért megijednie tőle. Nem is ijedt meg.
Inkább az volt a kérdés, hogy a szokásos, nyíltsisakos, túlzottan is bevállalós játéka mire lesz elég az uralkodó világbajnok ellen.
Meg persze az is, hogy O'Sullivan mennyit fog rontani. Nos, Gould természetesen sokat támadott, viszont elég sok hibáját megúszta. Vagy azért, mert szerencsésen álltak meg a golyók, vagy azért, mert O'Sullivan nem büntette meg a hibáit. Sokat rontott ugyanis a Rakéta, néha egészen könnyű lökéseket is elhibázott.
Az egész lejtmenet ott indult a számára, amikor kihagyta a frame-ballt az első frame-ben egy rossz pozicionálás következtében, és Gould el tudta lopni a frame-et. Innentől fogva Gould uralta a meccset, O'Sullivan pedig kapaszkodott, próbálkozott, de tőle szokatlanul sokat rontott.
picture

Martin Gould

Fotó: WorldSnooker

A "csúcspontot" a negyedik frame-ben lökött kék jelentette, amikor véletlenül beesett a piros, és utána türelmét vesztve megpróbálta a fal melletti kéket, de kiugrott az asztalról a fehér golyó.
O'Sullivan tehát pihenhet egészen a Mastersig, azaz bő három hete van a regenerációra. MI pedig jó eséllyel sokat láthatjuk még őt a héten a szakértői székben.
Kérdés, hogy a folytatásban mire viheti Gould ezen a héten. Az egykori (2016-os) German Masters-bajnok összesen négy pontszerző döntőt játszott, legutóbb 2020 szeptemberében jutott el ilyen magasságokig. Azóta viszont mindössze két negyeddöntőre futotta tőle.
Lassan itt az ideje, hogy megint jó eredményt érjen el, viszont ha a negyeddöntőben Mark Allennel találkozik, amire jó esélye van, akkor nagyon nehéz dolga lesz, mert bár legyőzte jópárszor az északírt, de a továbbfejlesztett, 2.0-s Allen szinte legyőzhetetlennek tűnik a Gould-féle eszetlenül támadó stílussal.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés