Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Neil Robertson kiesett az English Openen, egyelőre küszködik az új szezonban

Buzás Gábor

Frissítve 03/10/2023 - 09:51 GMT+2

Neil Robertson a 128-as táblán kapott ki 4-2-re Sanderson Lamtól az English Openen. Az ausztrálok Triple Crown-bajnoka ebben a szezonban egészen gyatrán teljesít a pontszerző versenyeken: már másodszor búcsúzott az első fordulóban, és a múlt héten is csak egy mérkőzést nyert. Jelen állás szerint nem lesz kiemelt a szezonzáró világbajnokságon.

Neil Robertson a 128-as táblán kapott ki 4-2-re Sanderson Lamtól az English Openen

Persze sok víz lefolyik még a világbajnokságig a Cam folyón, de az előzetes ranglista nem hízelgő az ausztrál szemszögéből.
Ha nem kezd el pontokat gyűjteni, akkor év végére kieshet a top 16 közül. Jelenleg a 23. helyre elegendő pontja van. A világranglista hatodik helyezettjétől a jövő heti ranglistán kiesnek a két évvel ezelőtti English Open trófeáért kapott pontok. Két éve ő győzött a Players Championshipen és a Tour Championshipen is, tehét sok védenivaló pontja van. A tavalyi három pontszerző elődöntője önmagában nem elég ahhoz, hogy a top 16 között tartsa.
Idén viszont egyetlen jó tornája volt eddig, az sem volt pontszerző. A Shanghai Mastersen legyőzte Ding Junhuit és Fan Zhengyit, és ezzel elmenetelt az elődöntőig. Ez szép és jó, persze pénzt is kapott érte, ranglistapontot viszont nem.
Egyébként nem az új szezonban kezdődtek a gondok az ausztrálnál. A 2023-as év úgy, ahogy van, vacak eddig a számára. A tavalyi év végén még elődöntős volt a Scottish Openen, aztán viszont jött a lejtmenet. Nem nyert meccset a Mastersen és a World Grand Prix-n, a nyolcaddöntőben búcsúzott a German Masterstől (ahol óriási favorit volt a végső győzelemre, hiszen a többi sztár nem kvalifikált a versenyre).
picture

Neil Robertson

Fotó: Getty Images

A Welsh Openen és a WST Classicon egyaránt a 64 között esett ki, és a világbajnokságon is csak egy fordulót ment: Jak Jones búcsúztatta a 16 között 13-7-tel. Már akkor látszott, hogy itt gondok vannak, amikor nem kvalifikált arra a két versenyre, amiket egy évvel korábban megnyert: a fent említett Players Championshipre és a Tour Championshipre. Összességében tehát a sanghaji elődöntő messze a legjobb eredménye ebben a naptári évben.
A Mastersen egyébként biztosan ott lesz Robertson, csak a világbajnokság idejére fogynak el a két éve szerzett pontjai. Óriási a visszaesés a teljesítményében ahhoz képest, hogy a 2021/22-es szezon élete legjobbja volt három tornagyőzelemmel. Robertson néhány éve azzal állt elő, hogy komoly játékfüggőségben szenved, de azt is mondta, hogy ezen már túl van. És ez meglátszott a játékán is. Most vajon mi lehet vele a gond?
A nap másik meglepetése Shaun Murphy kiesése. 2005 világbajnoka néhány hónapja még a legjobb formában lévő játékos volt, az utóbbi néhány versenye viszont kimondottan rosszul sikerült. Ezúttal egy 19 éves kínai újonc, Liu Hongyu győzte le 4-3-ra.
picture

Shaun Murphy

Fotó: Getty Images

A hétfői nap üde színfoltja volt Stan Moody játéka. Az uralkodó világbajnok, Luca Brecel ellen bátran, és nagyon támadóan játszott a 17 éves angol, és ami nem mellékes, igencsak hatékonyan. Az első két frame még a belgáé lett, de Moody aztán elkapta a fonalat. A negyedik frame-ben meglökte pályafutása első hivatalos százas breakjét, amivel kiegyenlített. Sőt, 3-2-re már ő vezetett, tehát a világbajnoknak kellett kapaszkodnia. Valahogy meg tudta nyerni ezt a csatát, de nem sokon múlt, hogy kiessen.
picture

English Open: Luca Brecel v Stan Moody

Judd Trump zárta a hétfői napot a tévés asztalon. Százas breakkel indított, aztán viszont már több esélyt adott ellenfelének, Sean O'Sullivannek. De hiába, mert nem tudott élni velük. Trump 4-0-val robogott tovább a 64 közé.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés