Egy hónap az olimpiáig: 19 sportágban már biztos a magyar részvétel

Eurosport Magyarország

Publikálva 24/06/2024 - 13:00 GMT+2

Párizs 2024 - Egy hónappal az első párizsi versenynap előtt Magyarország 19 sportágban rendelkezik hivatalosan kvótával vagy részvételhez szükséges szinttel a nyári játékokra.

A magyar olimpiai csapat bevonulása Tokióban

Fotó: AFP

Egy hónappal a rajt előtt 19 sportágban már hivatalos a magyar kvótaszerzés
A magyarok 170 kvótával vagy indulási szinttel rendelkeznek az olimpiára, melyre kijutott többek között négy csapat: vízilabdában és a kézilabdában is ott lesz a férfi és a női válogatott is.
A hétvégén több sportágban lezárult a kvalifikációs időszak, így kiderült, hogy súlyemelésben, valamint a városi sportágakban - BMX freestyle, gördeszka, sportmászás és breaktánc - nem lesz magyar résztvevő a francia fővárosban.
Ugyanakkor a belgrádi úszó Európa-bajnokságon Holló Balázs és Ábrahám Minna révén két fővel gyarapodott a magyar kvótások száma, miközben kettővel csökkent is: Burián Katalin és Kovács Benedek nem indulhat, hiába van szintjük, csak a harmadikak a magyarok sorrendjében az adott számban. Az úszócsapat létszámát - amit jelen állás szerint 12 férfi és 10 nő alkotja - befolyásolhatja, hogy a váltókban kik kapnak még lehetőséget a szereplésre.
Lovaglásban hosszú idő után - legutóbb 1996-ban volt magyar lovas az olimpián - két magyar is megméretheti magát az ötkarikás játékokon, mivel lovastusában és díjlovaglásban is sikerült a magyar kvótaszerzés.
Öttusában viszont csak négyen indulhatnak majd - az utazókat ma jelenti be a hazai szövetség -, noha már öt magyar lenne nevezhető, míg atlétikában még ezen a héten lehet szintet teljesíteni vagy további világranglista pontokat gyűjteni, ugyanis vasárnap zárul a kvalifikációs időszak. A cselgáncsozóknál már lezárult a csaknem kétéves pontgyűjtés, és a nemzetközi szövetség hivatalosan ma fogja értesíteni a nemzeti szövetségeket a párizsi résztvevőkről. A magyarok várhatóan öt versenyzővel vehetnek részt a játékokon.
A párizsi olimpia megnyitója július 26-án lesz, de már 24-én és 25-én elkezdődik a versenyprogram, hetes rögbivel, labdarúgással, íjászattal és kézilabdával.
(MTI)
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés