Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Hamrun Spartans - Ferencváros Konferencia-liga-selejtező - élő frissítések

UEFA Konferencia-liga / Selejtezo 3. forduló
National Stadium / 10.08.2023
Élő
Élő frissítések
Eurosport Magyarország

Frissítve 09/08/2023 - 11:16 GMT+2


Live comment icon
Hamrun Spartans - FERENCVÁROS
Konferencia-liga-selejtező harmadik forduló, első mérkőzés - 2023.08.10., csütörtök
kezdés: 20:00
A visszavágót egy hét múlva rendezik a Groupama Arénában.
A továbbjutó a negyedik fordulóban a litván Zalgiris Vilnius és a svéd Häcken Európa-liga-párharcának vesztesével küzdhet majd meg a csoportkörös szereplésért.
Kl-selejtező - Újabb kötelezőnek tűnő feladat előtt az FTC - ELŐZETES
A Ferencváros újabb kötelező feladat előtt áll a labdarúgó Konferencia-liga selejtezőjének harmadik fordulójában, de a közelmúlt megmutatta, hogy olyan gyengébbnek tartott riválissal szemben is óvatosnak és koncentráltnak kell lennie, mint a máltai Hamrun Spartans.
A sorozatban ötszörös magyar bajnok zöld-fehérek kezdenek kilábalni a gödörből, miután a Bajnokok Ligája selejtezőjében a félprofi feröeri csapat, a KÍ Klaksvík - amely azóta is bravúrt bravúrra halmoz a BL-ben - kiejtette őket. A kínos búcsú óta százszázalékos a fővárosi együttes, ugyanis a harmadik számú európai kupasorozatba átkerülve kettős sikerrel ejtette ki az ír Shamrock Roverst, majd az OTP Bank Ligában szórakoztató mérkőzésen, 5-3-as győzelemmel rajtolt a Fehérvár FC ellen.
A BL-kiesés után Stanislav Chercheszovot váltó Máté Csaba vezetőedző a kinevezése óta az alázatosságot hangsúlyozza, amire szükség lesz a szigetországiak ellen. A kilencszeres máltai bajnok Hamrun Spartans játékerőben ugyan elmarad a FTC-től, de az előző körben kettős győzelemmel jutott túl a georgiai bajnokon, a Dinamo Tbiliszin, azaz nem szabad félvállról venni a párharcot.
A történelem mindenesetre magyar továbbjutást ígér, ugyanis a Ferencváros már négyszer találkozott máltai együttessel az európai kupaporondon, és valamennyi alkalommal továbblépett. A Florianát a 1972-ben a KEK-ben, a Birkirkarát 2003-ban az UEFA Kupában, a Sliema Wandererst 2014-ben az Európa-ligában, a Vallettát pedig 2019-ben a BL-ben búcsúztatta az FTC, amely a nyolc meccsből ötöt nyert meg, egyszer kikapott, kétszer pedig döntetlent ért el. (MTI)