Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Ez is csoda?! - Előnyben a Fradit kiütő Klaksvík a BL-ben

Rizmayer Bence

Frissítve 09/08/2023 - 10:11 GMT+2

A Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörében a KÍ Klaksvík 2-1-es győzelmet aratott hazai pályán a norvég bajnok Molde ellen, így még mindig veretlenek a jelenlegi kiírásban.

KÍ Klaksvík/Twitter

Fotó: Twitter

Nem sokan gondolták volna a feröeri bajnokról, hogy biztosan csoportkörös lesz valamelyik európai kupában a 2023-24-es idényben.
A soroslásuk egyáltalán nem volt könnyű, hiszen először a Ferencváros jött szembe velük, amely az előző szezonban El-nyolcaddöntős volt. A visszavágón mindenkit - talán még saját magukat is - sokkolva 3-0-ra ütötték ki a magyar bajnokot.
Hatalmas szenzációként hatott a sikerük, a második körben a Häcken következett. A svéd bajnok sem bírt a Klaksvíkkal Feröeren, majd a visszavágón tizenegyesekkel bizonyult jobbnak a KÍ - ezzel biztosították, hogy legrosszabb esetben a Konferencia-ligában lesznek csoportkörben.
A harmadik fordulóban a norvég bajnok Moldéval kerültek össze, amely nagyjából Fradihoz mérhető minőséget képvisel. A keddi napon játszották az odavágóját a párharcnak, a gól nélküli első félidő után Magnus Eikrem révén megszerezte a vezetést a norvég együttes.
Ezt követően előbb egy szemfüles góllal egyenlített a Klaksvík, majd egy parádés bombagóllal megfordította a találkozót a feröeri bajnok. Több gól nem esett, így 2-1-es előnyről várja a visszavágót a KÍ.
A meccs hőse az az Arin Frederiksberg volt, aki a Groupama Arénában duplázott, a Molde ellen is ő szerezte csapata mindkét gólját. A 31 éves középpályás ezzel vezeti a Bajnokok Ligája góllövőlistáját, könnyen lehet, hogy ő lesz a selejtezősorozat legeredményesebb játékosa.
A visszavágót jövő kedden rendezik Norvégiában.
Munkatársunktól
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés