Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Bajnokok Ligája, negyeddöntő: Internazionale - Benfica

UEFA Bajnokok Ligája / Negyeddönto
Stadio Giuseppe Meazza / 19.04.2023
Befejezett
3
3
Összesített pontszám 5-3
Élő
Élő frissítések
Detti Horvath

Frissítve 18/04/2023 - 21:53 GMT+2


A csodában bízik a Benfica
A múlt heti, hazai 2-0-s vereség után már csak a csodában bízhat a Benfica, amely szerda este az Internazionale vendégeként lép pályára a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjének visszavágóján.
Az első meccs után a portugál lapok "Depresszió" és "Kiábrándulás" szalagcímekkel jelentek meg, ami nem is csoda, hiszen a lisszaboni csapat 12 veretlenül megvívott meccs után kapott ki a legrangosabb európai kupasorozatban.
Ráadásul Roger Schmidt vezetőedző nyári érkezése óta - minden sorozatot figyelembe véve - ez volt mindössze a harmadik veresége a gárdának, ami azért is volt különösen fájó a szurkolóknak, mert az előző találkozójukon a Portótól is kikaptak a bajnoki rangadón.
A Benfica hullámvölgyben van - az Inter elleni összecsapás óta egy újabb vereség is becsúszott a portugál ligában -, ezért óriási meglepetés lenne, ha Milánóban sikerülne kiharcolnia a továbbjutást.
Amibe kapaszkodhat, az az, hogy utóbbi kilenc idegenbeli mérkőzéséből nyolcat megnyert, s ezek közül hét alkalommal két vagy több gólt szerzett és összesen csak egyet kapott.
"Hinnünk kell abban, hogy meg tudjuk fordítani a párharcot Olaszországban, és tudunk három gólt szerezni" - mondta az európai szövetség (UEFA) honlapján a Benfica középpályása, Fredrik Aursnes.
A Benfica reményeit az is táplálhatja, hogy az Internazionale sincs jó formában, a Serie A-ban utóbbi öt meccsén mindössze egy pontot szerzett, s jelenleg nem áll BL-indulást érő helyen.
Nagy kérdés, hogy szerda este melyik arcát mutatja majd a csapat: azt, amelyik a mostani idényben már megverte a Barcelonát, a Portót és a Napolit is, vagy azt, amely a lisszaboni diadal után négy nappal kikapott otthon a Monzától, korábban pedig a Speziával és az Empolival szemben is alulmaradt.
A milánói találkozó szerdán 21 órakor kezdődik.
(MTI)
A HÉT BL-PÁROSÍTÁSAI:
Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágók:
Szerdán játsszák:
Bayern München (német)-Manchester City (angol) 21.00
Internazionale (olasz)-Benfica (portugál) 21.00
(MTI)