Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

A Chelsea - Borussia Dortmund BL-nyolcaddöntő visszavágója élőben az eurosport.hu-n

UEFA Bajnokok Ligája / Nyolcaddönto
Stamford Bridge / 07.03.2023
Befejezett
2
0
Összesített pontszám 2-1
    Élő
    Élő frissítések
    Nagy Bettina

    Frissítve 06/03/2023 - 18:42 GMT+1


    Live comment icon
    Két mérkőzéssel folytatódik kedden a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntője, a Borussia Dortmund londoni vendégjátékán a Chelsea-t irányító Graham Potter állása is a tét a továbbjutás mellett.
    A német együttes két héttel ezelőtt 1-0-ra nyert otthon, azóta pedig a Chelsea az akkor még sereghajtó, most utolsó előtti Southamptontól is kikapott saját közönsége előtt az angol bajnokságban, majd a Tottenham Hotspur vendégeként maradt alul simán. A BL-nyolcaddöntő visszavágója előtti utolsó meccsen, szombaton 1-0-ra nyertek a londoni Kékek hazai pályán a Leeds United ellen, de teljesítményük nem volt meggyőző, kiegyenlített összecsapást játszottak egy olyan riválissal, melyet a papírforma és a keretek erőssége alapján 2-3 gólos különbséggel kellene verniük.
    A hat hónapja vezetőedzőnek kinevezett Graham Potter irányításával finoman szólva is döcög a Chelsea szekere, mindezt ráadásul úgy, hogy a londoni klub a téli átigazolási időszakban egymaga többet költött igazolásokra, mint a másik négy európai topliga összes csapata együttvéve. A feladattal szeptember elején megbízott 47 éves szakember dolgát nehezíti, hogy rengeteg a sérült a csapatnál, ugyanakkor a játékosok összértéke alapján még így is ütőképes tizenegyet kellene tudnia pályára küldeni minden meccsen. Potter február végén elárulta, hogy már halálos fenyegetéseket is kapott, az tehát egyértelmű, hogy a Premier League-ben csak 10. Chelsea szurkolói nehezen viselik a gyenge teljesítményt: a Kékek december 27. óta 13 tétmérkőzésből mindössze hármat nyertek meg, s négy döntetlen mellett hat vereséget szenvedtek el.
    Ezzel szemben a Dortmundnál a klub történetének egyik legszebb időszakát élik a hívek, a Borussia ugyanis a katari világbajnokság miatt elrendelt téli szünetről csúcsformában tért vissza. A Darazsak január 22. óta sorozatban 10 tétmeccset nyertek meg, a Bundesligában ezzel feljöttek a második helyre, de azonos pontszámmal állnak, mint a címvédő és éllovas Bayern München, csak rosszabb gólkülönbségük miatt szorulnak a bajorok mögé. A Borussia a három magyar válogatott futballistát is foglalkoztató RB Leipzig 2-1-es legyőzésével készült fel a Chelsea elleni visszavágóra, melynek - a fogadóirodák által kínál oddsokkal ellentétben - esélyese is. Érdekesség, hogy a bukmékerek háromesélyben a Chelsea-t tartják a kedd esti meccs favoritjának, a továbbjutást illetően viszont csak másfélszeres pénzt kínálnak a Dortmund sikerére, szemben a londoniak kettő feletti oddsával.
    A két együttes korábban még soha nem találkozott egymással az európai kupaporondon, de barátságos meccsen sem. Dortmundi oldalon Edin Terzic vezetőedző dolgát sem könnyítik meg a sérültek, de a kedd este nagy valószínűséggel hiányzó nyolc futballista közül hatan a Leipzig ellen sem voltak bevethetők. A horvát tréner 10 hónapja dolgozik vezetőedzőként a Borussiánál, melyet a 2020/2021-es idény második felében már irányított egyszer, s akkor Német Kupát nyert a csapattal.
    (MTI)
    picture

    Fotó: Getty Images