Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Conte komolyságot és bosszút ígér Nápolyban, megtartaná a legnagyobb sztárjait

Szabó Bence

Frissítve 27/06/2024 - 16:28 GMT+2

Antonio Conte megtartotta első sajtótájékoztatóját a Napoli edzőjeként, ahol egyből megmutatta, mire számíthatnak tőle a helyi drukkerek. Szerinte a tavalyi rossz eredményekért a pályán kell bosszút állni, a cél pedig az, hogy csapata minél hamarabb visszajusson a legjobbak szintjére. Ehhez beleszólást kapott a keret alakításába, és a PSG által csábított Khivcha Kvaratshkeliát sem engedné el.

Antonio Conte

Fotó: Getty Images

Ugyan jelenleg a teljes gőzzel zajló Európa-bajnokság – különcség függvényében esetleg a Copa America - köti le a legtöbb focidrukker figyelmét, ez nem jelenti, hogy semmi más ne történne a labdarúgás világában.
A klubfociban a nyár előtt úgy nézett ki, a topcsapatok edzőkeringője lesz a holtszezon egyik legérdekesebb témája. Végül a legnagyobb nevű menedzserek közül a vártnál kevesebben kerültek új klubhoz, de nem hiúsult meg minden előzetesen beharangozott transzfer. Antonio Conte érkezését a Napolihoz például már a szezon közepe óta pletykálták, az utóbbi évtized legeredményesebb olasz edzője pedig ki is kötött a 2023-as bajnokcsapatnál.
A Napoli most, a nápolyi nyár közepén meg is tartotta Conte bemutatását, amit az edző első sajtótájékoztatójával is egybekötött. Azoknak, akik arra számítottak, hogy az edző nem sokat változott jó egyéves kihagyása során, nem kellett csalódniuk.
„Azért vagyok itt, hogy komolyságot adjak. Ezt a szót gyakran alulértékelik. A komolyság az, hogy mindent beleadok a Napoliért, átadom azt, amit a munkám során tanultam, a mentalitásomat, az elképzelésemet a futballról.” - nyitotta a sajtótájékoztatót az edző.
Conte szerint a cél az, hogy minél gyorsabban visszajuttassák a Napolit a riválisok szintjére, ugyanakkor reálisnak kell lenniük, hiszen az előző idényben 40 ponttal végeztek a bajnok Inter mögött, és 14 év után először a nemzetközi kupák egyikébe sem kvalifikáltak. A terv az, hogy „bosszút álljanak” az előző szezonban történtekért.
„A dühös arcunkat mutatjuk majd. Ez egyértelmű, hiszen egy olyan idényből jövünk, ahol sok minden nem alakult jól. Most arra kell törekednünk, hogy a pályán vegyünk revansot."
Mióta a Conte kinevezéséről szóló pletykák először megjelentek, a legtöbben attól féltik a Napolit, hogyan fér meg majd egymás mellett a köztudottan akaratos edző és a nem éppen kiszámítható klubtulajdonos, Aurelio De Laurentiis. Conte most elmondta, hogy ugyan voltak más ajánlatai is külföldről, de mindenben meg tudott egyezni az elnökkel. Egyúttal viszont egyértelművé tette, hogy lesz beleszólása a keret alakításába.
„Biztosítékot szerettem volna, hogy dönthetek arról, ki marad és ki távozhat Nápolyból. Ezzel kapcsolatban nagyon tisztán fogalmaztam. 200%-ban megegyeztünk mindenben a klubbal és az elnökkel. Sokan zavartságról beszélnek a Napoli kapcsán, de nincs szó erről: világosak a tervek, tudjuk, mit akarunk és meg is fogjuk tenni.”
picture

Antonio Conte és Aurelio De Laurentiis mindenben megegyeztek egymással.

Fotó: SNTV

Ezután természetesen szóba került konkrét játékosok sorsa is. Victor Osimhen kapcsán Conte rögtön egy kicsit visszakozott, mondván a csatárral már az ő érkezése előtt megállapodott a klub. Azt nem konkretizálta, milyen megállapodásról van szó, de az elmondottakból azt lehet sejteni, hogy a támadó a pletykáknak megfelelően távozhat majd a klubtól.
Két másik fontos játékos, Giovanni Di Lorenzo és Khivcha Kvaratshkelia kapcsán viszont az edző elmondta, nem szeretné elengedni őket. Különösen hangsúlyozta ezt a jelenleg az Eb-n a magyar válogatott kárára remeklő georgiai szélső esetében.
Kvaratskhelia marad, erről pedig nem is szeretnék hallani többet.
„Egyre kevesebb olyan játékos van, mint ő, nem véletlen, hogy meg akarom tartani. Legalább olyan jó játékosnak tartom, mint Di Lorenzót. Erős egy az egy ellen a szélen, de jó akkor is, a befelé kell húznia, mert egyben irányító is.”
A szélsőt egyébként leggyakrabban a PSG csapatával hozzák szóba, az eseményen szintén jelenlévő De Laurentiis konkrétan utalt arra, hogy a párizsiak szabályt szegve környékezik a játékosát.
„Vannak, akik a szabályokat megszegve a klub engedélye nélkül lépnek kapcsolatba a játékossal. Ennek a csapatnak az elnöke (Nasser Al-Khelaïfi – a szerk.) az európai klubok szervezetének elnöke is. 75 évesen viszont már nem lep meg, ki korrekt és ki nem.”
Forrás: Eurosport.it
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés