Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Jürgen Klopp csalódott a videóbírós rendszerben a szombati történések után

Eurosport Magyarország

Frissítve 01/10/2023 - 15:29 GMT+2

Jürgen Klopp, a Liverpool labdarúgócsapatának vezetőedzője csalódottan nyilatkozott a Tottenham Hotspur otthonában 2-1-re elvesztett Premier League-mérkőzés után, többek között kiemelve: azt, hitte a videóbírós (VAR) rendszer bevezetésével az emberi hibák kiküszöbölhetők lesznek.

Jürgen Klopp viharos estét élt át Londonban

Fotó: Getty Images

Ezzel arra reagált, hogy a rangadót követően a játékvezetőket, a mérkőzések hivatalos közreműködőit tömörítő szervezet (Professional Game Match Officials Limited) elismerte: "jelentős emberi tévedés" történt a vendégek első góljánál, Luis Diaz 34. percben esett találata szabályos volt.
A testület közölte, a pályán született meg a téves döntés, a videós rendszernek közbe kellett volna avatkoznia, de ez nem történt meg.
Klopp erre reagálva úgy fogalmazott, hogy senki sem vár száz százalékban helyes döntéseket a pályán, de szerinte mindenki azt gondolta, hogy a VAR alkalmazása megkönnyíti a dolgokat. Jelezte, hogy az utólagos jelzéssel nem érnek semmit, mert nem kapnak ezért pontot, ugyanakkor kiemelte, hogy csapata nagyszerűen küzdött és csúcsteljesítményt nyújtott.
A mérkőzést végigjátszotta Szoboszlai Dominik, a magyar válogatott csapatkapitánya.
A liverpooli gárda a 26. percben emberhátrányba került, Curtis Jones VAR-vizsgálat után kapott sárga lap helyett pirosat, ennek ellenére Klopp együttese nem adta fel a támadások lehetőségét: előbb Diaz talált be Salah remek passza után - ezt nem adta meg a mérkőzésvezető -, majd Cody Gakpo lőtt gólt közelről, fordulásból az első játékrész ráadásában.
A 69. percben kilenc emberre fogyatkozott a Liverpool: Diogo Jota két perc alatt két sárga lapot "szorgoskodott össze" magának. A hajrában a Vörösök foggal-körömmel őrizték a döntetlent, de a 96. percben az élesen középre lőtt labdát Joel Matip a saját kapujába bombázta. A Liverpoolnak ezzel megszakadt a 19 mérkőzésből álló veretlenségi sorozata.


Klopp a két kiállítás jogosságát is vitatta, Jones esetében úgy vélekedett, hogy mozdulata a labdára irányult, csak megcsúszott rajta a lába, Jotát illetően pedig úgy vélekedett, hogy az első esetnél nem kellett volna sárga lapot kapnia.
Ange Postecoglou, a Tottenham vezetőedzője a mérkőzés után úgy nyilatkozott, hogy soha nem volt rajongója a VAR-rendszernek. Hozzátette, érti, hogy miért volt szükség a bevezetésére, de szerinte "az emberek abban a tévhitben élnek, hogy a VAR hibátlan". Úgy véli, ez már csak azért sem lehet így, mert a játékhelyzetek nem mindig tényszerűek, minden az értelemzésen múlik és az mindig emberektől függ.
A nap folyamán kiderült, hogy a videószobában azt hitték, a pályán gólt ítélt a játékvezető, és egyértelmű volt a helyzet, így jelezték, hogy nem írják felül a döntést. Holott Simon Hooper eredetileg érvénytelenítette a gólt, a téves megerősítés után pedig ehhez tartotta magát. A PGMOL friss döntése nyomán a VAR-szobában ténykedő Darren England és Dank Cook a vasárnapi és a hétfői PL-mérkőzésen nem működhet közre.
Hét forduló után a Tottenham a második helyen áll a Premier League-ben, egy ponttal lemaradva az éllovas Manchester Citytől, míg a Liverpool a negyedik egy ponttal a Hotspur és az Arsenal mögött.
Forrás: MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés