Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Jürgen Klopp örül a Chelsea szenvedéseinek, nem róluk vesz példát a nyáron

Minich Réka

Publikálva 30/04/2023 - 19:28 GMT+2

Jürgen Klopp idei Liverpoolja végérvényesen bebizonyította, hogy a nyáron komoly erősítésekre, már-már egy kisebb újjáépítésre lesz szükség az Anfielden. Erről most a német edző a Sky Sportsnak beszélt, de közben nem felejtett el odaszólni egyet riválisuknak, a Chelseanek. Szerinte a londoniakat senkinek nem kell követnie, hiszen a cél, hogy csapatot építsenek, nem pedig a nagybevásárlás.

Klopp csak nevet az internetes kritikákon

Jürgen Klopp csak néhány, a csapatába illő játékost szeretne leigazolni a nyáron, nem pedig egy teljes keretet, mint, ahogy azt tette a Chelsea idén.
Klopp elismerte, hogy az idén kétarcú volt a csapata, a szezon pedig emiatt tele volt komoly sikerekkel és közben óriási mélységekkel is. Könnyen meglehet, hogy jövőre nem lesznek ott a Bajnokok Ligájában, de közben történelmi verést mértek a legnagyobb riválisukra, 7-0-ra alázták meg a Manchester Unitedet.
A német edző szerint az idei szezonból sokat tudnak majd tanulni, ő pedig idény közben sok olyan dolgot is megélt, amikre nagyon nem vágyott, de tudja, hogy muszáj ebből a szituációból is építkeznie.
A nyári tervekről már nemrég a tulajdonossal, John W. Henry-vel, a klub amerikai tulajdonosával is egyeztetett. Természetesen az csak a jövő zenéje, hogy kikkel tud majd erősíteni a Pool, de Klopp egy dologban biztos volt; nem fognak annyi játékost megszerezni, mint a Chelsea. A londoniak ToddBoehly érkezése óta 18 játékost igazoltak, nagyjából 600 millió font értékben, Thomas Tuchel után pedig már Graham Pottert is kirúgták, de Frank Lampard vezetésével sem tudtak javulni.
„Persze egy kicsit sajnálom őket, hogy ilyen rosszul megy nekik, hiszen egy topcsapatról van szó. Annak viszont kimondottan örülök, hogy nem lehet csak ész nélküli pénzszórással és rengeteg játékos megszerzésével felépíteni egy sikeres csapatot.
Fontos szempont a csapatépítés is, azt pedig nem lehet, ha annyian vagytok, hogy két öltöző meg két edzőpálya kell. Nem tudnak kapcsolatok kialakulni a játékosok között, ami elengedhetetlen a megfelelő morálhoz.
A végén persze újra odaérnek majd az elejére, talán már jövőre is, de én akkor is ellenpéldaként tekintek rájuk. Ilyen magas szinten nem lehet így dolgozni, teljesen esélytelenek az edzők ebben a helyzetben.
Ilyet mi nem fogunk csinálni, szükségünk van néhány új játékosra, de igyekszünk olyanokat igazolni, akik beleillenek az elképzelésinkbe. A csapatunk az elmúlt években egy gyönyörű történetet írt, most pedig egy újat kell kezdenünk.”
Klopp azt is elárulta, hogy a nyári szünetet otthon töltik, Németországban, hiszen nemsokára nagyszülők lesznek, ő pedig már alig várja, hogy az unokájával tölthesse az időt.
Mielőtt viszont még nagypapai teendőivel törődhetne, a Liverpoolnak 6 meccse hátravan a bajnokságból Vasárnap este fél hattól a Tottenhamet fogadják az Anfielden, ahol 4 meccsre növelhetnék a győzelmi szériájukat.
Forrás: Sky Sports
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés