Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Rossz előszezon, sérülések, sok új igazolás – Potter magyar edzőket is megszégyenítően magyarázkodik

Minich Réka

Frissítve 26/02/2023 - 18:23 GMT+1

Graham Potter még csak néhány hónapja lett kinevezve a Chelsea kispadjára, de ennyi idő alatt is meg tudta állapítani, hogy – természetesen – már nyáron el lett rontva az egész szezonjuk. Szerinte a csapat tapasztalt játékosai is egyetértettek abban, hogy az idei felkészülés volt az eddigi legrosszabb egész pályafutásukban, aminek most isszák meg igazán a levét.

Graham Potter halálos fenyegetéseket kapott

A Chelsea nyáron az Egyesült Államokban túrázott, ahol rengeteg utazás és edzőmeccs mellett nem igazán volt lehetőségük megfelelően felkészülni az idényre.
Graham Potter szerint igazán nehéz munkát vállalt el, amikor kinevezték a Chelsea kispadjára. Elmondása szerint a klub jelenleg rengeteg problémával küszködik, gyakorlatilag már nyáron elrontottak mindent. Akkor az Egyesült Államokba utaztak, ami főleg az új amerikai tulajdonos miatt volt fontos.
Először Las Vegasban játszottak a Club America ellen, majd a keleti partra utaztak, ahol a Charlotte FC elleni döntetlen után csúnya vereségbe futottak bele az Arsenal ellen. Utána nem sokkal Olaszországba mentek, ahol az Udinese ellen játszották az utolsó felkészülési mérkőzésüket. Thomas Tuchel már akkor panaszkodott, hogy a nyaruk kimerítő volt és nem nagyon volt lehetőségük a megfelelő munkát elvégezni.
Nem segített rajtuk az sem, hogy Tuchel és az új tulajdonosok között látványos volt a nézetkülönbség az új igazolásokat érintően is, így a német edzőtől még szeptember elején meg is váltak. Az utód Graham Potter lett, de túl sok sikerélmény őt sem érte eddig Londonban. 14 meccsen mindössze két győzelmet szereztek a vezetésével. Elmondása szerint nem csak a szurkolói kritikával, de halálos fenyegetésekkel is meg kell küzdenie.
Januárban sem tétlenkedtek a tulajdonosok, így az elmúlt 2 átigazolási időszakban már 600 millió fontos költésnél tart a Chelsea, de egyelőre ez még nem igazán látszik az eredményeken. Potter nemrég a sajtó előtt próbálta megvédeni magát.
„Talán nekem van a legnehezebb munkám jelenleg az edzők között. Sok dolgon múlik, de már az előszezon sem volt megfelelő. Beszélgettem a csapat idősebb játékosaival és ők is azt mondták, hogy még sosem éltek át hasonlóan rossz felkészülést. Nem azért mondom, hogy bárkit is hibáztassak, de ez így sikerült.
Nem akarok az okokról beszélni, de az egész szervezés nem volt jó, a nyári túra nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna, de nem voltam ott, úgyhogy inkább nem mondok róla semmit.
Így indultunk neki az idénynek, ráadásul a sok tapasztalt, idősebb játékost sem sikerült pótolni. Új igazolások érkeztek, aztán rögtön kirúgták az edzőt. Mikor megérkeztem feszített volt a tempó, minden szombaton és hét közben is játszottunk.
Ráadásul elképesztő sérüléshullámmal is meg kellett küzdenünk. A világbajnokság előtti utolsó meccsen, a Newcastle ellen nem volt ott Kepa, Cucurella, Fofana, Kante, Sterling, Loftus-Cheek és Azpilicueta sem. Végül persze ki is kaptunk.
Utána jött a vébé, majd rengeteg új játékos érkezett januárban, amivel nőtt rajtunk a nyomás és a figyelem is. Akiket viszont megszereztünk, majdnem mind fiatalok, akiknek időre van szükségük, hogy felvegyék a ritmust a Premier League-ben. A sok sérülés miatt viszont rögtön játszatni kellett őket, ami nem segített.
Azt hittük, hogy fejlődünk, de aztán a Southampton elleni első félidő elfogadhatatlan volt. Az volt egy héten belül a harmadik meccsünk, nem tudtunk felpörögni.
Ezek csak tények, de ha azt mondják, hogy nem vagyok alkalmas a Chelsea kispadjára, akkor ezekkel a tényekkel is muszáj elszámolni.”
A Chelsea vesszőfutása a hétvégén is folytatódott, a Tottenham ellen teljesen reménytelen teljesítménnyel rukkoltak elő és kikaptak. A vereségükkel már csak a 10. helyen állnak a bajnokságban, az amerikai tulajdonos újító kedvét ismerve pedig igazán meglepő lenne, ha Graham Potter még sokáig irányítaná a Kékeket.
Forrás: ESPN
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés