Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

MTK Budapest-Ferencvárosi TC, NB I - kezdés: 17.00

OTP Bank Liga / Matchday 8
Új Hidegkuti Nándor Stadion / 30.09.2023
Élő
Élő frissítések
Bognár Viktor

Frissítve 29/09/2023 - 15:49 GMT+2


Élcsapatok mérkőzése lesz a 222. örökrangadó
Az MTK és a Ferencváros szombati összecsapása, a 222. örökrangadó lesz a kiemelkedő párharca a labdarúgó OTP Bank Liga nyolcadik fordulójának.
A címvédő zöld-fehér együttes szerdán az első fordulóból halasztott, Kecskemét elleni mérkőzése megnyerésével vette át az első helyet az újonctól. Az éllovas egyelőre százszázalékos Dejan Stankovic vezetőedző kinevezése óta: a Magyar Kupában 8-0-val búcsúztatta a Nagyecsedet, a Konferencia-ligában 3-1-re verte itthon a szerb Cukarickit, míg az NB I-ben a Kisvárdát, majd a Kecskemétet is 1-0-ra győzte le.
A két fővárosi csapat legutóbb 2022. május 7-én csapott össze egymással, akkor az MTK a már bajnok Ferencváros vendégeként 3-0-s sikert aratott a 32. fordulóban, ezzel életben tartotta bennmaradási esélyét. Az utolsó körben aztán a Debrecen ellen is nyert 3-0-ra, mégis búcsúzott az élvonaltól, ahova idén visszajutott.
Az eddig lejátszott 221 élvonalbeli mérkőzésükön 90 alkalommal az FTC, 79-szer az MTK győzött 52 döntetlen mellett.
A jelenlegi sorozatban az FTC úgy áll az élen öt győzelemmel és egy vereséggel, hogy egy mérkőzéssel kevesebbet játszott, mint a mezőny nagy része. Az MTK Budapest négy győzelemmel, két döntetlennel és egy vereséggel követi, jobb gólkülönbséggel megelőzve a Paksot, amely szintén szerdán pótolt sikeresen egy korábban elmaradt meccset.
MTI