Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Tartalékos kerettel szenvedte el idei első NB I-es vereségét a Ferencváros

Eurosport Magyarország

Publikálva 11/05/2024 - 21:40 GMT+2

A Diósgyőr 2-0-ra legyőzte otthon a bajnok Ferencvárost a labdarúgó OTP Bank Liga 32. fordulójában.

Diósgyőri VTK-Ferencvárosi TE 2-0 (fotó: fradi.hu)

Fotó: From Official Website

Felforgatott összeállításban kezdett a Magyar Kupa-döntő előtt álló Ferencváros, több fiatal, illetve korábban kevesebb szerephez jutó játékos került a csapatba, amely így nem tudta nagy nyomás alá helyezni a DVTK-t. A hazaiakat - akiknél ugyancsak több helyen történt változás az előző hetihez képest - ezúttal nem támogatták az ultrák, akik az Újpest otthonában múlt szombaton elszenvedett 7-0-s vereség miatt távol maradtak.
Ferencvárosi labdabirtoklási fölénnyel, többnyire mezőnyjátékkal, komoly helyzetek nélkül telt el bő fél óra, a hajrában viszont mindkét csapatnak volt esélye a gólszerzésre, de egyik fél sem tudott élni a lehetőségével.
Lüktető volt a játék a második félidőben, mindkét csapat be tudta szorítani egyes időszakokban ellenfelét a kapuja elé. Negyed órával a vége előtt furcsa góllal szerzett vezetést a Diósgyőr: Zachariassen próbált meg felszabadítani, rárúgta saját csapattársára, Tóth Alexre a labdát, róla pedig Gera felé szállt, aki közelről a kapuba fejelte. Nagy iramot diktálva próbált meg egyenlíteni az FTC, de a DVTK sem mondott le a támadásokról, és a végén Szabó Levente fejesével növelte előnyét és múlt heti súlyos veresége után begyűjtötte a három pontot.
A fővárosi csapat idén először kapott ki a bajnokságban.
OTP Bank Liga, 32. forduló:
Diósgyőri VTK-Ferencvárosi TE 2-0 (0-0)
MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés