Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Átvállalná a Fradi B-közép Lisztes Krisztián büntetését

Tokics Tamás

Frissítve 12/05/2023 - 09:56 GMT+2

Sajtóhírek szerint a 18 éves 300 ezer forintos büntetést kapott a Magyar Labdarúgó Szövetségtől.

A már bajnok Ferencváros játékosai ünnepelnek a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójában játszott Ferencvárosi TC - Kisvárda Master Good mérkőzés végén a Groupama Arénában 2023. május 6-án. A Ferencváros 3-0-ra győzött a Kisvárda ellen. MTI/Illyés Tibor

Fotó: MTI

A Ferencváros tehetséges játékosa az Újpest elleni Derbit követően kapott görögtüzet az egyik szurkolótól, amivel a pályára lépett, ezért az MLSZ pénzbüntetéssel sújtotta.
A magyar labdarúgás egyik legfelkapottabb játékosa az NB I-ben kétségtelenül Lisztes Krisztián. A 18. születésnapját a Kisvárda ellen góllal ünneplő játékos 6 bajnokin 5 gólnál tart, pedig egyszer sem lépett kezdőként pályára a Ferencvárosban. Oroszlánrészt vállalt csapata 34. bajnoki címében, mivel a gyengébb 2023-as esztendőben alaposan megcsappant a zöld-fehérek előnye az OTP Bank Ligában, ám Lisztes duplázott a Fehérvár ellen (2-2), győztes gólt szerzett a Vasas otthonában (0-1), illetve a Derbin (2-3). Persze, a labdarúgás egy kiszámíthatatlan sportág, de levéve a találatait, 5 ponttal kevesebbet szerzett volna a Fradi.
Újpesten egy félidőt kapott Stanislav Cherchesov vezetőedzőtől a fiatal támadó, aki csapata harmadik gólját jegyezte. A győztes rangadó után a szurkolókkal együtt ünnepelt - akik nagyon gyorsan dalba foglalták új kedvencük nevét -, Lisztes egy pirotechnikai eszközzel (görögtűzzel, fáklyával) tért vissza a játéktérre.
Az MLSZ szigorúan szokott fellépni a pirotechnikai eszközök pályára kerülése esetén, ezt leggyakrabban pénzbírsággal szokták szankcionálni. A napokban emiatt fegyelmi eljárás indult Lisztes Krisztián ellen és sajtóhírek szerint pénzbüntetéssel (300 ezer forint) úszta meg az esetet.
A klub szurkolói szinte azonnal reagáltak a történtekre, hivatalos Facebook-oldalukon jelezték: kifizetnék a Lisztes Krisztiánra kiszabott büntetést. Ugyanezt a posztot osztotta meg a Green Monsters szurkolói csoport, illetve Hamberger Ádám, aki a Ferencváros vezérszurkolója. A kommünikében kiemelték, felháborítónak tartják, hogy az MLSZ ilyen módon vegzál egy magyar tehetséget.
A szövetség hivatalos közleményben még nem tudatta, mekkora összeget kell kifizetni a ferencvárosi támadónak.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés